Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková s Krejčíkovou se dočkaly verdiktu, konečně mohou vyrazit za českým týmem do Sevilly

Český pár už může opustit dějiště Turnaje mistryň.
Český pár už může opustit dějiště Turnaje mistryň.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) a Barbora Krejčíková (27) se mohou vydat z mexického Cancúnu do sevillského dějiště finálového turnaje Billie Jean King Cupu. České tenistky se v sobotu večer dočkaly verdiktu WTA, která den po jejich posledním utkání potvrdila, že ze své skupiny už nemohou postoupit.

Poté, co Krejčíková se Siniakovou prohrály utkání s kanadsko-novozélandskou dvojicí Gabrielou Dabrowskou a Erin Routliffeovou, bylo zřejmé, že už nemají žádnou šanci na postup. Protože ale ještě není dohraný poslední zápas skupiny, vyčkávala WTA s vydáním oficiálního verdiktu.

"Pořadatelé by měli udělat vstřícný krok, že je pustí, aby dál nemusely čekat a stihly nějaký vhodný let. Je potřeba taky koupit letenky, celý proces chvíli trvá," horoval v průběhu soboty kapitán českého reprezentačního týmu Petr Pála.

Vzhledem k tomu, že program WTA Finals narušilo počasí a dohrávka posledního zápasu skupiny se natáhla na další den, vedení turnaje nakonec resumé zveřejnilo.

Češky tak mohou mexickou destinaci opustit a následovat Markétu Vondroušovou. Ta se vydala z Cancúnu přes Toronto až do Sevilly, kde se v průběhu neděle připojí k české výpravě.

Podle ranních zpráv českého týmu Siniaková s Krejčíkovou ještě nemají naplánovaný let, Mexiku by ale měly dát sbohem v nejbližším možném čase.

Pro Barboru Krejčíkovou to bude už druhý přesun mezi kontinenty za posledních 10 dnů. Ještě 25. října hrála na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Ču-chaj s Darjou Kasatkinovou, následně se přesouvala do Cancúnu a nyní ji čeká cesta do Evropy.