Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Potvrzeno. Turnaj mistryň se bude až do roku 2026 konat v Saúdské Arábii

Saúdskoarabský ministr sportu princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.
Saúdskoarabský ministr sportu princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.Reuters
Turnaj mistryň se bude podle očekávání konat v Rijádu, který získal závěrečný podnik sezony pro roky 2024 až 2026. Na svých internetových stránkách to ve čtvrtek potvrdila ženská tenisová asociace WTA.

"Rijád jsme vybrali po několikaměsíčním pečlivém zvažování několika nabídek a také po poradě s hráčkami," uvedla WTA v prohlášení. Letošní ročník Turnaje mistryň se uskuteční od 2. do 9. listopadu.

Loni se Turnaj mistryň konal v kritizovaném Cancúnu. O přesunutí do Rijádu v polovině března informoval promotér Tomáš Petera, který se o pořadatelství ucházel nyní i v minulé sezoně. Turnaj chtěl pořádat letos v Ostravě a další tři ročníky v Praze.

"Pořádání ženského turnaje takového rozsahu a profilu je pro tenis v Saúdské Arábii rozhodujícím momentem. Finále WTA má sílu inspirovat daleko za hranicemi tohoto sportu, zejména naše mladé dívky a ženy," řekl agentuře Reuters saúdský ministr sportu princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.

Proti přesunu turnaje do Saúdské Arábie se už v lednu vyslovily slavné tenistky Martina Navrátilová a Chris Evertová. Poukázaly na porušování lidských práv či diskriminaci žen a homosexuálů v této muslimské zemi. Země ovšem obvinění z porušování lidských práv odmítá a tvrdí, že svými zákony chrání národní bezpečnost.

Turnaj mistryň v Česku nebude, přednost dostal Rijád. Zasloužili bychom si to, říká Petera