Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová hraje poprvé jako obhájkyně titulu, v Torontu si poradila i s druhou soupeřkou

Jessica Pegulaová prožívá úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu
Jessica Pegulaová prožívá úspěšnou premiéru v roli obhájkyně tituluProfimedia
Šestá hráčka světa Jessica Pegulaová ve 30 letech prožívá úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Na Rogers Cupu v Torontu udělala na cestě za zopakováním loňského triumfu z Montrealu druhý z pěti kroků, v osmifinále si poradila 6:2, 6:4 s krajankou Ashlyn Kruegerovou (20). Mezi osmičkou je pět Američanek, což se na akci této kategorie stalo poprvé.

Pegulaová – Kruegerová 6:2, 6:4

Američanka Jessica Pegulaová vůbec poprvé kariéře obhajuje triumf z předchozí sezony. Loni kanadský Rogers Cup ovládla v Montrealu i díky skalpu Igy Šwiatekové a letos v Torontu už překonala dvě překážky. Po české tenistce Karolíně Plíškové si poradila ve dvou setech i s krajankou Ashlyn Kruegerovou.

Třicetiletá Pegulaová porazila o deset let mladší Kruegerovou 6:2, 6:4 a ani ve třetím vzájemném střetnutí neztratila set. Přitom čtyřikrát neudržela podání. V prvním setu dvakrát nepotvrdila brejk, ve druhém naopak musela dvakrát dohánět manko.

Světová šestka Pegulaová se letos i vinou různých zdravotních problémů nedostala do optimální formy a na největších akcích se neprosadila. Na Australian Open, ve Wimbledonu i na olympiádě skončila již ve druhém kole a na Roland Garros vůbec nestartovala. Jediné finále v červnu na trávě v Berlíně přetavila ve svůj celkově pátý triumf, byť čelila pěti mečbolům.

Své první dva tituly z Washingtonu 2019 a Guadalajary 2022 neobhajovala, letos ji čeká ještě obhajoba v Soulu a příští rok v Berlíně.

V sobotním čtvrtfinále se Pegulaová utká s krajankou Peyton Stearnsovou, které vzdala kvůli zranění hamstringu Běloruska Viktoria Azarenková

Ve čtvrtfinále je poprvé pět Američanek

Vůbec poprvé od zavedení turnajů kategorie WTA 1000 jsou ve čtvrtfinále víc jak tři Američanky. V Toronto se to povedlo dokonce hned pěti tenistkám - kromě Pegulaové a Stearnsové se mezi osmičku nejlepších dostaly i Emma Navarrová, Taylor Townsendová a Amanda Anisimovová.

Sedmá deblistka světa Townsendová, jež před měsícem ve Wimbledonu slavila po boku Kateřiny Siniakové zisk první grandslamové trofeje, se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice po nezdaru v kvalifikaci a po třetí drtivé výhře 2:0 na sety postoupila vůbec poprvé do čtvrtfinále turnaje WTA. V osmifinále deklasovala 6:2, 6:1 světovou jedenáctku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska a připsala si šestý skalp hráčky TOP 20.

V boji o semifinále se osmadvacetiletá Američanka, která se předloni vrátila na kurty po mateřské pauze, narazí na krajanku Navarrovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu