Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková proti Haddadové Maiaové neudržela vedení ani počtvrté a v Torontu končí v prvním kole

Haddadová Maiaová porazila Bouzkovou v tie-breaku třetího setu.
Haddadová Maiaová porazila Bouzkovou v tie-breaku třetího setu.AFP
Marie Bouzková (26) s Beatriz Haddadovou Maiaovou (28) i ve čtvrtém vzájemném utkání získala první sadu, ani tentokrát ale nedokázala zápas dovést do vítězného konce a potřetí prohrála až v tie-breaku rozhodujícího setu. Česká hráčka na tisícovce v Torontu podlehla nasazené Brazilce 7:5, 2:6, 6:7 a stejně jako před dvěma lety končí v Kanadě hned po úvodním zápase.

Haddadová Maiaová – Bouzková 5:7, 6:2, 7:6

Bouzková přijela na tisícovku do Toronta po velmi vydařeném turnaji WTA 500 ve Washingtonu, kde prošla až do finále a v boji o titul podlehla ve třech setech Španělce Paule Badosaové. V Kanadě si semifinalistka z roku 2019 však ani napočtvrté neporadila s Brazilkou Haddadovou Maiaovou a stějně jako před dvěma lety končí v Kanadě hned po úvodním zápase.

Bouzková v úvodním setu dvakrát ztratila servis a s Brazilkou prohrávala už 3:5. Od té chvíle však přestala chybovat, byla více aktivní a díky zisku čtyř her v řadě otočila vývoj první sady. Češka při podání soupeřky využila hned první setbol, a i ve čtvrtém vzájemném zápase získala úvodní dějství. Ani jedno z předchozích tří utkání však nedotáhla do vítězného konce.

I v druhé česká hráčka ztratila dvakrát podání, tentokrát se ale k obratu nedostala. Brazilka ani jednou nezaváhala na servisu, a i čtvrtý společný souboj dotáhla do rozhodujícího třetího setu.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Ten probíhal podobně jako úvodní set. Bouzkové se nepovedl začátek a po dvou ztracených servisech prohrávala 3:5. V desáté hře odvrátila při podání Brazilky mečbol a stav srovnala. Potřetí jejich vzájemný zápas musel rozhodnout až závěrečný tie-break. V něm Bouzková získala pouze jediný bod a s kanadskou tisícovkou se znovu po dvou letech loučí po třísetové porážce v prvním kole. Češka tak proti Brazilce ani tentokrát nedokázala využít vedení 1:0 na sety a i čtvrtý vzájemný duel prohrála po třísetové bitvě.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu