Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velký obrat v Tokiu: Macháč získal skalp světové třináctky, Paula zlomil ve třech setech

Tomáš Macháč v Tokiu porazil Tommyho Paula.
Tomáš Macháč v Tokiu porazil Tommyho Paula.Profimedia
Tomáš Macháč (23) porazil na turnaji v Tokiu Tommyho Paula (27) ve třísetové bitvě 2:6, 6:2 a 7:6 a postoupil do čtvrtfinále. Pro Američana to znamená velké komplikace v boji o účast na ATP Finals.

Macháč – Paul 2:6, 6:2, 7:6

Macháč  v zápase s Američanem Paulem relativně snadno a rychle prohrál první sadu. Dokonce zaznamenal fázi, kdy ztratil 13 výměn v řadě. Od druhého setu ale předváděl fantastický tenis, díky kterému si vybojoval rozhodující třetí sadu. 

V ní ho nezlomila ani ztráta 0:3, přišel totiž rebreak, srovnání na 3:3 a Paulova ztráta sebevědomí. Český tenista měl následně dva brejkboly za stavu 5:5 a i když je nevyužil, své šance pak proměnil v závěrečném tie-breaku.

Statistika zápasu.
Statistika zápasu.Livesport / EnetPulse

Zejména ve druhé sadě byl Macháčovou silnou zbraní agresivní return, na druhém podání Američana měl úspěšnost 50 procent, na konci zápasu pak svého soupeře přehrál i odvahou, zapsal 17 winnerů v rozhodujícím dějství.

Paul je druhým předním hráčem, kterého v Tokiu zastavil, v prvním kole český tenista přehrál Alexe Popyrina, který je aktuálně na 23. místě světového žebříčku.

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu: Macháč – Paul.
Livesport / ATP

Dalším Macháčovým soupeřem bude Američan Alex Michelsen, který v prvním kole vyřadil turnajovou čtyřku Řeka Stefanose Tsitsipase a dnes porazil jiného hráče z kvalifikace Christophera O'Connella. Australana zdolal hladce 6:1, 6:4. S Michelsenem se český tenista utká podruhé, v květnu v Ženevě ho rovněž ve čtvrtfinále porazil ve dvou setech.

Macháč následně zvládl v Tokiu zdárně i čtvrtfinále čtyřhry. Společně s Britem Jackem Draperem porazili třetí nasazenou francouzskou dvojici Fabiena Reboula a Sadia Doumbiu ve třech setech 5:7, 6:2 a 10:8.

Výsledky turnaje ATP 500 v Tokiu