Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Macháč v Tokiu začne proti Popyrinovi, los pro tři Češky v Pekingu

Tomáš Macháč se tento týden představí na turnaji ATP 500 v Tokiu
Tomáš Macháč se tento týden představí na turnaji ATP 500 v TokiuProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. září?

Hlavní události

13:25 – Bývalá světová trojka Marin Čilič v čínském Hangzhou ve svém prvním semifinále od září 2022 porazil 6:4, 7:6 Američana Brandona Nakashimu a ukončil stejně dlouhé čekání na finále. O první triumf po třech letech se pětatřicetiletý Chorvat utká s jedním z dua domácích nadějí Zhizhen Zhang a Yunchaokete Bu.

Sestřih zápasu

Marin Čilič postoupil do finále
Livesport
Rozhovor s Marinem Čiličem
Livesport

13:04 – Nejvýše nasazený Ital Lorenzo Musetti v čínském Chengdu porazil 6:4, 6:2 Rusa Alibeka Kačmazova a popáté v kariéře, z toho potřetí v této sezoně a opět na jiném povrchu, postoupil do finále. O 3. titul si bronzový medailista z olympiády v Paříži zahraje s Němcem Yannickem Hanfmannem, nebo domácím teenagerem Juncheng Shangem.

Sestřih zápasu

Lorenzo Musetti je letos potřetí ve finále
Livesport
Rozhovor s Lorenzem Musettim
Livesport

11:07 – V Pekingu byl rozlosován turnaj WTA 1000, kterého se letos z osobních důvodů nezúčastní světová jednička a obhájkyně titulu Iga Šwiateková. Představí se tři Češky, přičemž Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mají jako nasazené v úvodním kole volný los. Do prvního kola zasáhne jen Karolína Muchová, jež se utká s Annou Blinkovovou.

| los dvouhry |

09:12 – V Tokiu byl rozlosován turnaj ATP 500, do kterého zasáhnou dva čeští tenisté. Singlista Tomáš Macháč se v prvním kole utká s Australanem Alexeiem Popyrinem (H2H 1:2), který ho porazil v srpnu cestou za životním triumfem na Masters 1000 v Montrealu. Deblista Adam Pavlásek se představí poprvé po boku nizozemského veterána a bývalé světové trojky Jean-Juliena Rojera a hned v úvodním kole bude čelit svému nedávnému parťákovi Arielu Beharovi. Titul obhajuje Ben Shelton, nasazenou jedničkou je další Američan a předloňský šampion Taylor Fritz. Hned v prvním kole dojde na reprízu finále US Open 2014 mezi domácím Keiem Nišikorim a Chorvatem Marinem Čiličem (H2H 9:6).

| los dvouhry |

Další zprávy

19:41Laura Samson od červencového postupu do semifinále Livesport Prague Open a následných zdravotních problémech prohrála potřetí v řadě. Na turnaji ITF W60 v srbské Kuršumlinské Banje šestnáctiletá Češka podlehla v prvním kole po více než tříhodinové bitvě 6:7, 7:5, 6:7 Chorvatce Teně Lukašové, byť ve třetím setu vedla 3:0 s dvěma brejky v zádech a podávala na vítězství.

15:35 – Krátce po svém krajanovi Juncheng Shangovi uspěl na třetí pokus v semifinále turnaje ATP také Zhizhen Zheng. Sedmadvacetiletý Číňan se raduje na domácí půdě v Hangzhou, kde si poradil 7:6, 6:4 s dalším krajanem Yunchaokete Bu. Ve finále se utká s Chorvatem Marinem Čiličem (H2H 0:0).

14:58Juncheng Shang na domácím turnaji v Chengdu porazil 6:4, 6:4 Němce Yannicka Hanfmanna a poprvé na okruhu ATP postoupil do finále. O titul se 19letý Číňan utká s Italem Lorenzem Musettim (H2H 0:0).

12:49Rebecca Šramková den po zisku premiérového titulu v thajském Huan Hinu zvládla vstup do kvalifikace turnaje WTA 1000 v Pekingu. Sedmadvacetiletá Slovenka vedla nad Slovinkou Tamarou Zidanšekovou 6:2, 3:6 a 4:3 ve chvíli, kdy jí soupeřka vzdala, a vyhrála 10. z posledních 11 zápasů. O start v hlavní soutěži si zahraje s Ruskou Polinou Kuděrmetovovou (H2H 1:0).

10:56Linda Fruhvirtová dva měsíce dlouhé čekání na výhru neukončila ani v kvalifikaci turnaje WTA 1000 v Pekingu. Devatenáctiletá Češka podlehla 7:6, 2:6, 1:6 Rusce ze druhé světové stovky Polině Kuděrmetovové, jež si minulý týden v Soulu zahrála jako lucky loser poprvé ve čtvrtfinále podniku WTA.

09:33 – Světová šestnáctka Sebastian Korda se kvůli zranění loktu, které ho limitovalo už během US Open, odhlásil z dalšího turnaje. Čtyřiadvacetiletý Američan se v říjnu nepředstaví na Masters 1000 v Šanghaji, kde měl obhajovat loňské semifinále.

08:57Iga Šwiateková zahájila 122. týden na postu světové jedničky, čímž překonala Australanku Ashleigh Bartyovou. Déle než třiadvacetiletá Polka vládlo už jen šest tenistek - Steffi Graffová (377 týdnů), Martina Navrátilová (332), Serena Williamsová (319), Chris Evertová (260), Martina Hingisová (209) a Monica Selešová (178).