Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková si ve Stuttgartu zahraje osmifinále, Krejčíková nestačila na Sabalenkovou

Aktualizováno
Plíšková své soupeřce nedala šanci.
Plíšková své soupeřce nedala šanci.Profimedia
Karolína Plíšková (31) výtečně vstoupila do antukového jara. Ve Stuttgartu, kde v roce 2018 triumfovala, přehrála bez ztráty podání 6:2, 6:3 světovou devítku Marii Sakkariovou (27) a i při svém sedmém startu v tomto dějišti si zahraje druhé kolo. V něm nastoupí proti Donně Vekičové (26). Končí Barbora Krejčíková (27) potřetí za sebou nestačila na tenisovou dvojku Arynu Sabalenkovou (24) a po prohře 2:6, 3:6 vypadla.

Karolína Plíšková stále čeká na první letošní semifinálovou účast a další šanci má v tomto týdnu ve Stuttgartu, kde v posledních letech takřka pravidelně zahajuje antukové jaro, v roce 2018 triumfovala a ani při sedmém startu nechybí ve druhém kole.

Na tradičně silně obsazeném podniku začala letos suverénní výhrou 6:2, 6:3 nad světovou devítkou Marií Sakkariovou, která v uplynulém týdnu bojovala s nemocí a nezasáhla do utkání Poháru Billie Jean Kingové. Bývalá světová jednička si proti Řekyni připsala svůj třetí skalp TOP 10 od začátku loňského roku a vzájemnou bilanci upravila na 4-3.

Sestřih zápasu Plíšková – Sakkariová.
Livesport

V Porsche Areně od začátku dominovala, jedinou brejkbolovou hrozbu odvrátila, po prvním i druhém servisu získala přes 70 % bodů a pomohla si sedmi esy. Na postup potřebovala jen 72 minut a zápas zakončila čtyřmi vyhranými gamy v řadě.

"Myslím, že to byl dobrý zápas. Těžké první kolo, za poslední měsíc už jsme spolu hrály třikrát, takže to nikdy není jednoduché," prohlásila Plíšková v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Plíškové. (Titulky najdete v nastavení).
Livesport

O třetí letošní čtvrtfinále (Australian Open a Dubaj) a páté v tomto dějišti si zahraje s Donnou Vekičovou. S Chorvatkou má pozitivní bilanci 6:2, ovšem poslední souboj loni v San Diegu jasně prohrála.

Přehled zápasu Plíšková – Sakkariová 6:2, 6:3

Krejčíková znovu padla se Sabalenkovou

Krejčíková už na čtvrtém turnaji po sobě narazila na Arynu Sabalenkovou a potřetí v řadě na ni nestačila. Ve Stuttgartu se světovou dvojkou a finalistkou posledních dvou ročníků prohrála snadno 2:6, 3:6.

"Jsem moc šťastná, protože to byl skvělý zápas a myslím, že jsem předvedla velmi dobrý výkon. Moc mi pomohla atmosféra, fanoušci byli úžasní," řekla vítězka letošního Australian Open Sabalenková, jež ve čtvrtfinále čeká na vítězku španělského duelu mezi Paulou Badosaovou a Cristinou Bucsaovou.

Přehled zápasu Krejčíková – Sabalenková 2:6, 3:6

Sestřih utkání Krejčíková – Sabalenková.
Livesport