Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková si na turnaji ve Stuttgartu poradila i s Vekičovou a je ve čtvrtfinále

Plíšková zvládla třísetovou bitvu s Vekičovou.
Plíšková zvládla třísetovou bitvu s Vekičovou.Profimedia
Karolína Plíšková (31) zvládla ve druhém kole ve Stuttgartu více než dvouhodinovou bitvu s Donnou Vekičovou (26), Chorvatce oplatila po setech 6:2, 6:7(5), 7:6(5) říjnovou porážku ze San Diega a vzájemnou bilanci upravila na 7-2. O první semifinále od srpna a teprve třetí od začátku loňského roku bude bývalá světová jednička bojovat s obhájkyní titulu Igou Šwiatekovou.

Karolína Plíšková letos potřetí postoupila do čtvrtfinále, na Australian Open prohrála s Magdou Linetteovou a v Dubaji k němu vůbec nenastoupila. Na semifinálovou účast čeká od loňského srpna a od začátku předchozí sezony, do níž vstoupila kvůli zlomenině ruky se zpožděním, byla mezi nejlepším kvartetem pouze dvakrát.

Bývalá světová jednička má další šanci se do semifinále podívat ve Stuttgartu, kde začala suverénní výhrou nad světovou devítkou Marií Sakkariovou, ale dnes měla velké potíže s Donnou Vekičovou, která figuruje o šest míst níže než česká tenistka. Chorvatce nakonec po setech 6:2, 6:7(5), 7:6(5) říjnovou porážku ze San Diega oplatila a své vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 7-2.

Sestřih zápasu Plíšková – Vekičová.
Livesport

Zatímco v úvodním dějství měla jasně navrch a ztratila jen jednou servis (za stavu 5:1), ve druhé sadě dvakrát doháněla manko brejku a ve zkrácené hře neuspěla. Na tie-break došlo také v rozhodujícím setu, v němž Plíšková prohrála jen osm bodů na vlastním podání a nečelila brejkbolu. Sama však ani jednu ze dvou nabídnutých šancí nevyužila a postup slavila až po dvou hodinách a 23 minutách a i díky 15 esům.

Přehled zápasu Plíšková – Vekičová 6:2, 6:7, 7:6

"Dva tie-breaky. Jen jsem doufala, že neprohraju oba. Každopádně si myslím, že první set jsem odehrála solidně, ale bylo to i tím, že Donna hodně chybovala. Pak samozřejmě zintenzivnila hru a moje podání nebylo ve druhém setu nejlepší," prohlásila Plíšková v pozápasovém rozhovoru.

"Bylo to trochu nahoru a dolů, takže ne zrovna nejlepší zápas. Ale myslím, že na konci zápasu jsme se obě vzájemně donutily hrát lépe, kdy jsme trefovaly míče na čáry a držely si podání celý set," dodala Plíšková.

Pozápasový rozhovor Plíškové. (České titulky najdete v nastavení).
Livesport

Ve Stuttgartu startuje poslední česká naděje v rámci letošního ročníku Porsche Tennis Grand Prix posedmé a ve čtvrtfinále je popáté. Přes tuto fázi se v minulosti podívala jen jednou, konkrétně v roce 2018, kdy v tomto dějišti zvedla nad hlavu trofej pro vítězku. Její další soupeřkou bude aktuální světová jednička a obhájkyně titulu Iga Šwiateková.