Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kvitová odložila antukový start. Ze Stuttgartu se odhlásila kvůli problémům s nohou

Petra Kvitová se odhlásila z turnaje ve Stuttgartu.
Petra Kvitová se odhlásila z turnaje ve Stuttgartu.@Petra_Kvitova
Po nedávném triumfu na tvrdém povrchu v Miami měla Petra Kvitová (33) tento týden zahájit antukovou sezonu ve Stuttgartu, ale na poslední chvíli se z halové akce WTA 500 se odhlásila. Desátá hráčka světového žebříčku a šampionka z roku 2019 jako důvod uvedla problémy s pravou nohou.

Kvitová před dvěma týdny zaokrouhlila v Miami počet svých turnajových triumfů na třicet. Po návratu do Prahy plánovala, že přípravu na Roland Garros zahájí ve Stuttgartu, včera se však šampionka z roku 2019 kvůli blíže nespecifikovaným potížím s nohou ze soutěže odhlásila.

První letošní turnaj na antuce by tak Kvitová měla absolvovat příští týden v Madridu, kde slavila tři ze svých pěti antukových triumfů (2011, 2015 a 2018). Generálku na pařížský grandslam má naplánovanou o dva týdny později do Říma. Loni na antuce prohrála 4 z 5 zápasů.

Po odhlášení české jedničky se do hlavní soutěže Porsche Tennis Grand Prix ve Stuttgartu dostala jako lucky loser Američanka Alycia Parksová, jež si v prvním kole zahraje proti Číňance Qinwen Zheng o souboj se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Igou Šwiatekovou. Pozici Kvitové v pavouku zaujmula chorvatská kvalifikantka Petra Martičová, která se na úvod utká s Anastasií Potapovovou.

Z českých tenistek se ve Stuttgartu představí jen Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková, jež v sobotu v Turecku slavila s reprezentačním týmem postup do finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové přes Ukrajinu.

Vítězka turnaje z roku 2018 Plíšková se v prvním kole utká s Řekyní Mariou Sakkariovou, která ji už několikrát zklamala nesportovním chováním. Krejčíková se v odvetě za nedávnou porážku v Abú Zabí střetne s Ljudmillou Samsonovovou a pokud ji porazí, narazí už na čtvrtém turnaji po sobě na světovou dvojku a finalistku posledních dvou ročníků Arynu Sabalenkovou.