Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková zvládla premiéru ve Stuttgartu skvěle, Samsonovovou dorazila kanárem

Barbora Krejčíková deklasovala Ljudmilu Samsonovovou 6:2, 6:0.
Barbora Krejčíková deklasovala Ljudmilu Samsonovovou 6:2, 6:0.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) si odbyla vítěznou premiéru v hlavní soutěži antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu. Česká tenistka v Německu smetla 6:2, 6:0 Ljudmilu Samsonovovou (24) a oplatila jí dva měsíce starou porážku. O čtvrtfinále si letos už počtvrté zahraje se světovou dvojkou a finalistkou posledních dvou ročníků Arynou Sabalenkovou (24).

Krejčíková – Samsonovová 2:0

Krejčíková si o víkendu na antuce v Turecku proti Ukrajinkám připsala první singlovou výhru v Billie Jean King Cupu a byť v sobotu nedokázala přidat postupový bod, o tři dny později suverénně zvládla vstup do antukového turnaje v halových podmínkách ve Stuttgartu. 

Rodačka z Ivančic se na podniku WTA 500 představila poprvé a svou premiéru si osladila jednoznačným vítězstvím. V duelu hráček druhé světové desítky deklasovala Samsonovovou 6:2, 6:0 a oplatila jí únorovou porážku z Abú Zabí.

Sestřih zápasu Krejčíková – Samsonovová
Livesprot CZ

Světová dvanáctka Krejčíková nabídla o tři roky mladší soupeřce, která nemá antuku příliš v oblibě, sedm brejkbolů. Všechny ale dokázala odvrátit, udělala výrazně méně chyb (16:27) a po 83 minutách hry hladce zvítězila. 

"Dnes jsem rozhodně spokojená s tím, jak jsem hrála. Je to příjemné hrát na tomto krásném turnaji," pochvalovala si vítězka předloňského French Open, které k vítězství stačilo trefit pouhých devět winnerů.

Pozápasový ohlas Krejčíkové
Livesport CZ

Ve druhém kole Krejčíková narazí již na čtvrtém turnaji po sobě na světovou dvojku a finalistku posledních dvou ročníků Sabalenkovou, kterou porazila v Dubaji, ale prohrála s ní v Indian Wells i v Miami. Sabalenkovou na antuce čeká první zápas od loňského Roland Garros.

"Tohle je velmi těžký turnaj, na kterém hrají jen top hráčky. Není tedy překvapením, že na taková jména narážíte hned v prvních kolech. Je to pro mě velká výzva. S Arynou jsem letos už třikrát hrála a ve vzájemné bilanci prohrávám, ale na antuce jsme spolu ještě nehrály. Bude to zajímavé," prohlásila Krejčíková.