Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tiafoe si ve Stuttgartu zajistil první boj o titul na trávě i o postup do TOP 10

Aktualizováno
Tiafoe si ve Stuttgartu zahraje o svůj třetí titul v kariéře.
Tiafoe si ve Stuttgartu zahraje o svůj třetí titul v kariéře.Profimedia
Frances Tiafoe (25) se ve Stuttgartu poprvé v kariéře probojoval na okruhu ATP do finále turnaje na trávě. Semifinálové utkání s Martonem Fucsovicsem (33) z Maďarska pro sebe Američan získal po setech 6:3 a 7:6 a v neděli bude hrát na Hugo Boss Open proti Janu-Lennardovi Struffovi (33) z Německa o svůj třetí titul kariéry a posun do elitní desítky rankingu ATP.

Tiafoe –⁠ Fucsovics 6:3, 7:6

Jen jedinkrát se některému z rivalů podařilo prolomit servis a ztráta podání za stavu 1:2 také stála Fucsovicse první set. Tiafoe totiž hrál navzdory nejistotě při první podání velmi přesvědčivě i při druhém servisu a nepovolil Maďarovi ani jeden brejkbol.

Také druhém dějství fungoval Fucsovicsovi lépe první servis a bylo to znát i ve statistikách nastřílených es. Maďar jich zapsal za celý zápas 10, oproti dvěma, kterými si pomohl Tiafoe. Bohužel pro Fucsovicse, jeho největší zbraň přestala fungovat v klíčových chvílích.

Sestřih zápasu Tiafoe –⁠ Fucsovics
Livesport CZ

V tie-breaku druhé sady měl vítěz wimbledonské juniorky z roku 2010 šest setbolů při svém podání a ani jeden nevuyžil. Naopak Tiafoe jediný mečbol za stavu 12:11 proměnil v postup. 

Tiafoe dokázal ve své kariéře vyhrát dva turnaje, v roce 2018 v Delray Beach na hardu a letos v dubnu v Houstonu na antuce. Nyní se poprvé probojoval do finále na trávě.

Struff –⁠ Hurkacz 3:6, 6:3, 6:3

Jan-Lennard Struff z Německa se ve druhém semifinále s Hubert Hurkacz v úvodu trápil. Měl problémy hlavně na svém podání a naopak ze strany polského tenisty přiletělo sedm es. Když se ale Struffovi podařilo stabilizovat servis, začal být lepším hráčem a od poloviny druhé sady už měl zápas pod kontrolou. 

Hurkacz sice dál sázel esa, v celém zápase jich měl 21, ale trpělivě hrající Struff stejně našel příležitosti na brejkboly a pokud se naskytla možnost, byl připravený. Třísetovou bitvu dvou ranařů pro sebe nakonec rozhodl už po 89 minutách třetím proměněným mečbolem.

Sestřih zápasu Struff –⁠ Hurkacz
Livesport CZ

Struff je ve finále turnaje ATP potřetí v kariéře, dvakrát to ale bylo na antuce (Mnichov 2021 a Madrid 2023). Na svůj první titul zatím čeká.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stuttgartu