Tiafoe odvrátil všech jedenáct brejkbolů, na trávě ve Stuttgartu vykročil za obhajobou titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tiafoe odvrátil všech jedenáct brejkbolů, na trávě ve Stuttgartu vykročil za obhajobou titulu

Frances Tiafoe zvládl první letošní zápas na trávě.
Frances Tiafoe zvládl první letošní zápas na trávě.Profimedia
Čtvrtý nasazený Američan Frances Tiafoe (26) na trávě ve Stuttgartu zdolal i díky odvrácení všech jedenácti brejkbolů 7:5, 7:6 domácího Yannicka Hanfmanna (32) a vykročil za premiérovým obhájením titulu. Ve čtvrtfinále nechybí ani italský mladík Lorenzo Musetti (22), který zvládl téměř tříhodinovou bitvu s Němcem Dominikem Köpferem.

Tiafoe – Hanfmann 7:5, 7:6

Aktuálně 28. hráč světa Frances Tiafoe loni ve Stuttgartu poprvé překročil čtvrtfinále travnatého turnaje ATP a nakonec dokráčel pro svůj třetí a zároveň poslední titul, čímž zkompletoval trofeje ze všech povrchů. Při obhajobě prvních dvou neuspěl - na hardu v Delray Beach 2019 skončil na prvním soupeři a letos v Houstonu prohrál až ve finále.

Nyní v Německu má šanci číslo 3 a první ze čtyř překážek již překonal. S domácím Yannickem Hanfmannem čelil ve čtyřech různých gamech celkem 11 brejkbolům, servis ale ani jednou neztratil a po téměř dvouhodinovém boji zvítězil 7:5, 7:6.

Sestřih zápasu

Frances Tiafoe odvrátil 11 z 11 brejkbolů
Livesport

Ve čtvrtfinále se šestadvacetiletý Američan utká s Britem Jackem Draperem.

Musetti – Köpfer 6:7, 7:6, 6:3

Lorenzo Musetti na začátku června prohrál ve třetím kole antukového French Open pětisetovou bitvu s Novakem Djokovičem, která končila až po třetí hodině ranní. Nyní už italský mladík zvládá přechod na trávu, na které loni na všech třech akcích vyhrál dva zápasy a letos ve Stuttgartu výsledek obhájil. 

Po výhře ve dvou tie-breacích nad Francouzem Giovannim Mpetschim Perricardem dokázal otočit i bitvu s domácím Dominikem Köpferem. Německého soka udolal po 2 hodinách a 49 minutách hry 6:7, 7:6, 6:3, byť byl celkem čtyřikrát dva míčky od porážky.

Sestřih zápasu

Lorenzo Musetti otočil bitvu s Dominikem Köpferem
Livesport

"Byl to hodně náročný zápas. Viděli jsme dvě a půl hodiny opravdu dobrého tenisu. Dominik hrál velmi, opravdu velmi dobře. Oba jsme bojovali až do konce a já jsem na sebe pyšný," komentoval Musetti.

O první semifinále na travnatém turnaji si dvaadvacetiletý Ital zahraje s Kazachem Alexanderem Bublikem (H2H 0:2), kterému vzdal předloni v Queen's Clubu a letos padl v bitvě v Adelaide.

Třetí nasazený Bublik, jenž loni na zeleném pažitu porazil Jannika Sinnera, Alexandera Zvereva či Andreje Rubljova a cestou do osmifinále Wimbledonu zaznamenal šňůru osmi zápasů bez porážky, začala letošní boje na trávě výhrou 6:1, 7:6 nad Srbem Hamadem Medjedovičem.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stuttgartu