Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka na turnaji ve Stuttgartu končí, v osmifinále byl nad jeho síly Američan Tiafoe

Tiafoe českého tenistu do čtvrtfinále nepustil.
Tiafoe českého tenistu do čtvrtfinále nepustil.Profimedia
Jiří Lehečka (22) ve Stuttgartu na svou premiérovou výhru na trávě nenavázal. Ve druhém kole turnaje ATP 250 český tenista nenašel recept na servis světové dvanáctky Francese Tiafoea (25) z USA, kterému podlehl 6:7, 4:6.

Lehečka – Tiafoe 6:7, 4:6

Jiří Lehečka měl v úvodu sezony životní formu. Na Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech a o měsíc později v Dauhá byl pětkrát jediný míček od premiérového finále na turnajích ATP. Po nevyužitých mečbolech však přišel propad formy a v posledních týdnech i potíže s pravou nohou.

Tento týden si na čtvrtý pokus připsal premiérovou výhru na trávě, když ve Stuttgartu porazil Marcose Girona a oplatil mu vyřazení z French Open. Druhého Američana už ale vyřadit nedokázal, s nasazenou dvojkou Francesem Tiafoem prohrál 6:7, 4:6.

Českého tenistu v úvodu zápasu limitovaly bolesti pravého kolena, přesto s papírovým favoritem držel krok a za stavu 4:4 měl dokonce brejkbol. Ale nevyužil ho, v tie-breaku prohrál šest míčků po sobě a úvodní dějství prohrál.

Za stavu 6:7 a 4:4 Lehečka poprvé při svém podání ztratil víc jak dva fiftýny, světové dvanáctce nabídl i jediný brejkbol a o podání poprvé přišel. Vzápětí měl ještě dvě šance na rebrejk, ale Tiafoe odpověděl útočnou hrou a esem a při druhém mečbolu první vzájemný duel ukončil.

Sestřih zápasu Lehečka – Tiafoe.
Livesport

Před Wimbledonem je 37. hráč světa Lehečka přihlášen ještě na prestižní podnik ATP 500 v londýnském Queen's Clubu.

Musetti – Barréré 6:3, 6:3

Osmifinalista loňského Wimbledonu Tiafoe i ve čtvrtfinále narazí na soupeře, který si teprve tento týden připsal premiérovou výhru na trávě. Ital Lorenzo Musetti v Německu uspěl dokonce i podruhé, po Chorvatu Bornu Gojovi si dnes i díky odvrácení všech sedmi brejkbolů poradil ve dvou setech také s Francouzem Grégoirem Barrérém.

Do travnaté části sezony nevstoupil přesvědčivě 14. hráč světa Hubert Hurkacz. Polský vítěz loňského podniku v Halle a semifinalista předloňského Wimbledonu udolal bez jediného brejku 4:6, 7:6, 7:6 japonského kvalifikanta a člena druhé světové stovky Josukeho Watanukiho a po více než třech měsících postoupil do čtvrtfinále. V něm změří síly s Australanem Christopherem O'Connellem.