Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Berrettini v oblíbeném Stuttgartu nedal šanci Shapovalovovi, postoupil za hodinu a čtvrt

Berrettini vyhrál souboj bývalých členů TOP 10 se Shapovalovem.
Berrettini vyhrál souboj bývalých členů TOP 10 se Shapovalovem.Profimedia
Matteo Berrettini (28) si na prvním turnaji po dvouměsíční pauze zaviněné různými zdravotními potížemi poradil i s druhým soupeřem. Na oblíbené trávě ve Stuttgartu po třísetové bitvě s Romanem Safiullinem porazil za hodinu a čtvrt 6:4, 6:4 Denise Shapovalova (25) a svou bilanci na pažitu na jihozápadě Německa vylepšil na 11:1. Ve čtvrtfinále se italský šampion z let 2019 a 2022 utká s Jamesem Duckworthem (32).

Berrettini – Shapovalov 6:4, 6:4

Matteo Berrettini začal na oblíbeném pažitu ve Stuttgartu vydřenou výhrou v tříhodinové bitvě s Romanem Safiullinem, ovšem ve druhém kole se na kurtu zdržel jen hodinu a čtvrt. Někdejší šestý hráč světa si v souboji bývalých členů TOP 10 žebříčku suverénně poradil s Denisem Shapovalovem, kterému se stále nedaří vrátit se do elitní stovky pořadí.

Italský dlouhán musel hned v prvním gamu na servisu likvidovat brejkbol. K další šanci však kanadského protivníka nepustil a v každém ze dvou setů mu jednou sebral podání. Berrettini sice trefil v utkání jen tři esa, nicméně na servisu dohromady ztratil pouhých 14 fiftýnů.

Sestřih zápasu

Berrettini ve druhém kole ve Stuttgartu dominoval.
Livesport

Finalista Wimbledonu 2021 v posledních letech takřka neustále bojuje se zdravotními problémy. Loňskou sezonu uzavřel už po US Open, tu letošní zahájil až v březnu a v aktuálním roce hraje teprve pátý turnaj.

Po triumfu na antuce v Marrákeši ho postihly další zdravotní potíže. Ve Stuttgartu absolvuje svou první soutěžní akci od začátku dubna, kdy skončil hned v úvodním kole na Masters v Monte Carlu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Stuttgart patří mezi jeho nejoblíbenější podniky na tour. Úvodní dva starty v letech 2019 a 2022 přetavil v triumf a letos si v tomto dějišti spravuje chuť po loňském nezdaru v prvním kole s krajanem Lorenzem Sonegem.

Jeho čtvrtfinálovým protivníkem bude kvalifikant a 101. hráč světa James Duckworth. Dvaatřicetiletý Australan si vyšlápl 7:6, 4:6, 6:3 na nasazenou dvojku Bena Sheltona a zabojuje o své teprve třetí semifinále na nejvyšším okruhu a první od sezony 2021.

Na trávě je Berrettini v posledních letech jedním z nejlepších hráčů. Není to tak dávno, co výsledkově a výkonnostně zaostával na nejrychlejším povrchu pouze za sedminásobným wimbledonským šampionem Novakem Djokovičem. Pokud se vyhne dalším zraněním, mohl by v následujících týdnech výrazně vylepšit svůj ranking.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stuttgartu