Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rubljov a Ruud si komplikují boj o Turnaj mistrů, ve Stockholmu vypadli už ve čtvrtfinále

Casper Ruud ve Stockholmu nestačil na Tallona Griekspoora.
Casper Ruud ve Stockholmu nestačil na Tallona Griekspoora.SARA DAMNE / BILDBYRĹN / Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Halový turnaj ATP 250 ve Stockholmu přišel v pátek večer o dva nejvýše nasazené hráče Andreje Rubljova (26) i Caspera Ruuda (25), kteří drží poslední postupová místa v boji o Turnaj mistrů. Ruský tenista ve Švédsku nestačil na švýcarského veterána Stana Wawrinku (39), Nor překvapivě podlehl Tallonu Griekspoorovi (28).

Griekspoor – Ruud 7:5, 7:6

Osmý hráč světa Casper Ruud se stal prvním norským vítězem ve Stockholmu, ve druhém vystoupení už ale neuspěl. Ve čtvrtfinále nestačil na Tallona Griekspoora, kterému podlehl 5:7, 6:7 a včetně týmových soutěží prohrál šestý z osmi posledních zápasů. 

Osmadvacetiletý Griekspoor i díky 13 esům nepřišel ani jednou o podání a v celkově 26. střetnutí s členem TOP 10 si připsal teprve třetí vítězství. 

Sestřih zápasu

Tallon Griekspoor si vyšlápl na Caspera Ruuda
Livesport

V semifinále Griekspoor narazí na světovou desítku Grigora Dimitrova (H2H 0:1). Bulharský šampion z roku 2013 a finalista z let 2014 a 2017 porazil 6:3, 6:2 Švýcara Dominica Strickera a poprvé od březnového Masters v Miami (finále) postoupil mezi kvarteto nejlepších.

Rubljov – Wawrinka 6:7, 6:7

39letý Švýcar Stan Wawrinka ve švédské metropoli zaznamenal svou první vítěznou sérii od US Open 2023 a ve čtvrtfinále po překvapivém vítězství ve dvou tie-breacích nad světovou sedmičkou Andrejem Rubljovem slavil i svůj první skalp hráče TOP 10 od loňského srpna. 

V prvním semifinále od loňského července se trojnásobný grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa střetne s americkým vítězem ročníku 2021 Tommym Paulem (H2H 1:1).

Ruud a Rubljov stále drží poslední dvě postupová místa v boji o Turnaj mistrů. Za nimi v žebříčku ATP Race figurují Australan Alex de Minaur a duo Dimitrov a Paul, kteří stále bojují o úspěch a další body ve Stockholmu. 

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stockholmu