Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Paul ve stockholmském finále přehrál Dimitrova a letos slaví už třetí titul

Tommy Paul ovládl turnaj ve Stockholmu.
Tommy Paul ovládl turnaj ve Stockholmu.Claudio Bresciani / EPA / Profimedia
Tommy Paul (27) podruhé v kariéře získal trofej na turnaji ve Stockholmu. Ve finále přehrál Bulhara Grigora Dimitrova (33) 6:4, 6:3 a ve svém čtvrtém letošním boji o titul potřetí uspěl. Díky triumfu se v hodnocení letošní sezony posunul na 10. místo a má šanci zabojovat o Turnaj mistrů.

Dimitrov – Paul 4:6, 3:6

Tommy Paul ve finále halového tunaje ve Stockholmu přehrál světovou desítku Grigora Dimitrova a získal třetí letošní titul. S Bulharem se potkal poprvé po čtyřech letech a ujal se vedení 2:1 ve vzájemné bilanci, oba předchozí zápasy proti sobě odehráli na grandslamech.

Úvod utkání vyšel lépe Američanovi, který se rychle dostal do vedení 3:0. Od stavu 4:2 si oba hráči dvakrát prohráli podání a set tím pádem získal Paul. Ve druhé sadě byl k vidění jediný brejk v osmém gamu, Paul proměnil svůj třetí brejkbol v tomto dějství vítězným returnem a následně utkání dopodával.

Sestřih zápasu

Tommy Paul přehrál Grigora Dimitrova a ve Stockholmu slaví titul.
Livesport

Paul prožívá další velmi povedenou sezonu a ustálil si svoji pozici v TOP 15 žebříčku. Letos triumfoval také na turnajích v Dallasu a největší kariérní titul vybojoval na pětistovce v londýnském Queens Clubu. Pouze Jannik Sinner (7) a Carlos Alcaraz (4) letos získali více titulů na okruhu ATP. Svůj premiérový turnajový vavřín si připsal právě zde ve švédském hlavním městě v roce 2021. 

Bulhar na začátku roku v Brisbane ukončil dlouholeté čekání na titul a na dalších dvou akcích v Marseille a na Masters v Miami prohrál v souboji o titul. Čtvrté letošní finále si zahrál na svém oblíbeném turnaji ve Stockholmu, kde v roce 2013 triumfoval. 

Rozhovor s Paulem

Pozápasový rozhovor s Tommym Paulem.
Livesport

Paul a Dimitrov jsou v hodnocení letošní sezony na 10. a 11. místě a na posledních turnajích sezony se poperou o účast na Turnaji mistrů v Turíně. V příštím týdnu se oba hráči představí na pětistovce ve Vídni, kde patří vedle Alexandera Zvereva a Alexe de Minaura k hlavním hvězdám.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stockholmu