Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Norrie se na okruh ATP vrátil porážkou, ve Stockholmu nestačil na oblíbeného Kecmanoviče

Cameron Norrie prohrál s Miomirem Kecmanovičem až ve čtvrtém střetnutí.
Cameron Norrie prohrál s Miomirem Kecmanovičem až ve čtvrtém střetnutí.Daniel Bengtsson / Alamy / Alamy / Profimedia
Bývalý osmý hráč světa Cameron Norrie (27) na prvním turnaji ATP od července skončil v prvním kole. Britský tenista, který v posledních týdnech léčil zraněné předloktí a přišel o celé US Open Series, ve Stockholmu prohrál se Srbem Miomirem Kecmanovičem (25), jehož ve všech třech předchozích soubojích porazil. Loňský semifinalista Kecmanovič si zahraje o první vítěznou sérii od Wimbledonu s Chilanem Nicolásem Jarrym (27), který přežil mečbol proti domácímu Eliasi Ymerovi (27).

Norrie – Kecmanovič 4:6, 4:6

Cameron Norrie se minulý týden na challengeru v Roanne vrátil na kurty po téměř tříměsíční pauze zaviněné zraněním předloktí a po dvou výhrách si zahrál čtvrtfinále. Návrat na okruhu ATP, na kterém hrál naposledy v Bastadu a prohrál s Rafaelem Nadalem, se mu ale nepovedl a ve Stockholmu skončil hned na prvním soupeři.

Sedmadvacetiletý Brit sice s Miomirem Kecmanovičem vyhrál všechny tři předchozí duely, tentokrát si ale nevypracoval jediný brejkbol a na returnu uhrál jen deset míčků. A když spáchal výrazně více nevynucených chyb a dvakrát přišel o podání, prohrál 4:6, 4:6.

Sestřih zápasu

Miomir Kecmanovič na čtvrtý pokus porazil Camerona Norrieho
Livesport

Pětadvacetiletý Srb Kecmanovič, který loni ve Stockholmu vyřadil Holgera Runeho a došel do semifinále, na posledních sedmi turnajích od Wimbledonu nevyhrál víc jak jeden zápas. Ve švédské metropoli si o ukončení nelichotivé série zahraje s Nicolásem Jarrym (H2H 0:1), s nímž prohrál 0:3 na loňském Australian Open.

Pátý nasazený Jarry v prvním kole udolal po odvrácení mečbolu Eliase Ymera, který ani před domácími fanoušky neukončil rok dlouhé čekání na výhru na turnaji ATP a neobhájí loňské čtvrtfinále. Naopak Jihoameričan se od květnového postupu do finále Masters v Římě dočkal teprve druhé výhry z posledních 12 zápasů.

"Závěr byl pro oba velmi náročný. Odehráli jsme skvělé výměny a byli psychicky silní. Nedali jsme si žádnou šanci. Jsem šťastný, že jsem na konci dokázal být o trochu víc agresivnější. Dobře jsem podával a nedal jsem mu příležitosti," komentoval Jarry. Mečbol proměnil volejem, po kterém dokázal ubalancovat těžkou pozici u sítě.

Turnaj ve švédské metropoli, který v letech 2012, 2014 a 2015 vyhrál Tomáš Berdych a jeden z mnoha triumfů tam slavil i Roger Federer (2010), se letos koná bez české účasti. Nejvýše nasazenými jsou Andrej Rubljov, Casper Ruud, vítěz z roku 2013 Grigor Dimitrov a šampion z roku 2021 Tommy Paul.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stockholmu