Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Berrettini je po zranění rychle zpět, ve Stockholmu začal výhrou nad krajanem Darderim

Matteo Berrettini má za sebou vítězný debut ve Stockholmu.
Matteo Berrettini má za sebou vítězný debut ve Stockholmu.Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Matteo Berrettini (28) před třemi týdny vystrašil své fanoušky dalšími zdravotními problémy, včasnou skrečí za příznivého stavu ale zřejmě zamezil delší pauze. I proto si mohl užít debut na halovém turnaji ATP 250 ve Stockholmu a potvrdit roli favorita v derby s nasazeným Lucianem Darderim (22). Zkušenější z Italů porazil o šest let mladšího krajana 6:4, 6:3 a s dalším mladíkem Dominicem Strickerem ze Švýcarska si zahraje o čtvrtfinále.

Darderi – Berrettini 4:6, 3:6

Matteo Berrettini na konci září v Tokiu vzdal po vyhraném prvním setu kvůli bolestem břišního svalu zápas druhého kola a možná tím zavčasu předešel dalším z mnoha vleklých zdravotních problémů. O šest dní později už totiž nastoupil v Šanghaji a nyní má za sebou i úspěšný vstup do podzimní části sezony v evropských halách.

Při premiéře na podniku ATP 250 ve Stockholmu narazil na krajana Luciana Darderiho a první vzájemný duel zvládl. Sice jako první přišel o podání a prohrával 2:3, ztracený servis si ale okamžitě vzal zpátky, další brejkbol už nenabídl a také díky 11 esům zvítězil 6:4, 6:3.

Sestřih zápasu

Matteo Berrettini vyhrál derby s Lucianem Darderim
Livesport

O první čtvrtfinále od konce července, kdy během dvou týdnů ovládl antukové akce ve Gstaadu a Kitzbühelu, si zahraje v dalším prvním vzájemném duelu s o šest let mladším soupeřem Dominicem Strickerem. Švýcarský tenista v prvním kole zdolal ve třech setech Američana Aleksandara Kovacevice a přestřihl šňůru pěti porážek.

Turnaj ve švédské metropoli, který v letech 2012, 2014 a 2015 vyhrál Tomáš Berdych a jeden z mnoha triumfů tam slavil i Roger Federer (2010), se letos koná bez české účasti. Nejvýše nasazenými jsou Andrej Rubljov, Casper Ruud, vítěz z roku 2013 Grigor Dimitrov a šampion z roku 2021 Tommy Paul.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stockholmu