Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kopřiva složil finálový reparát na challengeru ve Štětíně. V Polsku slaví čtvrtý triumf

Vít Kopřiva se dočkal prvního triumfu na challengerech po roce.
Vít Kopřiva se dočkal prvního triumfu na challengerech po roce.ČTK / imago sportfotodienst / KRZYSZTOF CICHOMSKI
Vít Kopřiva (27) prohrál loni finále na challengeru v polském Štětíně, ale v letošním roce v souboji o titul ve stejném dějišti uspěl. Rodák z Bílovce, který měl být původně v tomto týdnu součástí daviscupového týmu, porazil 7:5, 6:2 nenasazeného Andreu Pellegrina (27) z Itálie a získal svou čtvrtou trofej z challengerů, první po roce.

Pellegrino – Kopřiva 5:7, 2:6

Vít Kopřiva měl být původně v tomto týdnu členem českého daviscupového týmu ve skupinové fázi finálového turnaje ve španělské Valencii. Kapitán Jaroslav Navrátil ale jeho nominaci zrušil a rodák z Bílovce tak mohl místo toho obhajovat finále na větším challengeru v polském Štětíně.

Loni v něm prohrál s Federicem Coríou, proti němuž přežil v sobotním semifinále aktuálního ročníku více než tříhodinovou bitvu a také celkem pět mečbolů. V letošním finále potkal momentálně 175. hráče světa Andreu Pellegrina a finálový reparát úspěšně složil.

V úvodní sadě dvakrát neuhájil náskok brejku, ale znovu šel do vedení po skončení 11. hry a na druhý pokus set dopodával. Ve druhém dějství odvrátil všechny tři brejkbolové hrozby, dvě z nich v závěrečném gamu, a po bezmála dvou hodinách boje se mohl radovat.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Kopřiva, jenž se v posledních letech pohybuje ve druhé stovce žebříčku a letos se poprvé kvalifikoval na grandslamové scéně, slaví svůj čtvrtý kariérní triumf na challengerech. Předloni kraloval v Prostějově a po loňských triumfech na této úrovni v italské Veroně a rakouském Tullnu měl na dosah debut v elitní stovce pořadí, který mu stále uniká.

Nyní 143. muž pořadí si vzhledem k obhajobě loňských finálových bodů po prvenství ve Štětíně příliš nepolepší. Nejlépe bude ve světovém hodnocení na 132. místě. V příštím týdnu by měl startovat na challengeru v Rakousku a na přelomu září a října má v plánu challenger v Portugalsku.

Výsledky challengeru ve Štětíně