Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stephensová prohrála pošesté v řadě a znovu s outsiderkou. V Soulu podlehla Baptisteové

Sloane Stephensová prohrála 13 z 15 posledních zápasů
Sloane Stephensová prohrála 13 z 15 posledních zápasůProfimedia
Americká tenistka Sloane Stephensová (31) od dubnového zisku titulu a série sedmi vítězství na antuce prohrála 13 z 15 zápasů. Krizi bývalá grandslamová šampionka nezlomila ani na podniku WTA 500 v Soulu, kde podlehla 6:7, 2:6 krajance ze druhé světové stovky Hailey Baptisteové (22) a utrpěla šestou porážku v řadě.

Stephensová – Baptisteová 6:7, 2:6

Sloane Stephensová v dubnu vyhrála antukový turnaj WTA 250 ve francouzském Rouenu, kde ukončila více než dvouleté čekání na titul, a o pár dní později postoupila do třetího kola tisícovky v Madridu. Následná porážka s Mariou Sakkariovou po šňůře sedmi vítězství ale odstartovala utrápené období.

Bývalá světová trojka a vítězka US Open 2017 od té doby odehrála 15 zápasů a utrpěla 13 porážek. Další neúspěch si připsala na pětistovce v jihokorejském Soulu, kde jediný předchozí start v roce 2015 proměnila ve čtvrtfinále.

Jednatřicetiletá Američanka nestačila na 105. hráčku světa Hailey Baptisteovou. Do utkání sice vstoupila brejkem a vedla 3:1, ale podruhé o devět let mladší krajance servis nesebrala.

Když měla Stephensová za stavu 6:7, 2:3 a 40:0 tři brejkboly v řadě, tak to sice vypadalo na zdramatizování zápasu, ale hrálo se už jen pár minut. Od té chvíle totiž ztratila 13 z 14 fiftýnů a po hodině a půl prohrála 6:7, 2:6.

Stephensová od postupu do druhého kola Wimbledonu prohrála šestý zápas po sobě a uhrála v nich jediný set. Tři z pěti posledních porážek utrpěla s hráčkami ze druhé světové stovky, před týdnem v Guadalajaře ji zaskočila i Australanka Olivia Gadecká.

Dvaadvacetiletá Baptisteová si připsala teprve čtvrtou letošní výhru v hlavní soutěži turnajů WTA. O premiérové čtvrtfinále si zahraje proti světové třináctce Darje Kasatkinové (H2H 0:0), jež v jihokorejské metropoli plní roli nasazené jedničky.

Stearnsová – Raducanuová 6:7, 6:7

Naopak druhá grandslamová šampionka v soutěži nezaváhala. Vítězka US Open 2021 Emma Raducanuová odstartovala vydřenou výhrou, když žebříčkově lépe postavenou Američanku Peyton Stearnsovou zdolala až po takřka třech hodinách boje 7:6, 7:6.

"Byl to fyzicky náročný zápas, nedaly jsme si žádný míč zadarmo. Jsem moc ráda, že jsem v obou setech našla cestu k vítězství, protože hrát třetí set by nebylo vůbec příjemné," řekla jednadvacetiletá Raducanuová, jež si o čtvrtfinále zahraje s loňskou finalistkou Yue Yuan z Číny.

Putincevová – Anisimovová 3:6, 6:7

Amanda Anisimovová v úvodním kole zdolala 6:4, 7:6 šestou nasazenou Kazašku Julii Putincevovou a připsala si první výhru od srpnového životního postupu do finále tisícovky v Torontu.

O čtvrtfinále si třiadvacetiletá Američanka zahraje s Viktorijou Tomovovou (H2H 1:0). Devětadvacetiletá Bulharka porazila 6:2, 1:6, 6:0 německou veteránku Tatjanu Mariaovou a po lednovém Hobartu a červnovém Bad Homburgu s ní vyhrála i třetí vzájemný zápas.

Výsledky turnaje WTA 500 v Soulu