Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haddadová Maiaová přežila nápor Rusek na pětistovce v Soulu a slaví první letošní titul

Beatriz Haddadová Maiaová získala v Soulu první letošní trofej.
Beatriz Haddadová Maiaová získala v Soulu první letošní trofej.ČTK / AP / Ahn Young-joon
Beatriz Haddadová Maiaová (28) porazila v posledních třech zápasech na pětistovce v Soulu tři ruské soupeřky a získala svůj celkově čtvrtý titul, první v probíhající sezoně. Brazilka smazala ve finále v jihokorejské metropoli manko setu a brejku a zdolala 1:6, 6:4, 6:1 letošní specialistku na turnaje série WTA 500 a kolegyni z TOP 20 světového pořadí Darju Kasatkinovou (27).

Kasatkinová – Haddadová Maiaová 6:1, 4:6, 1:6

Beatriz Haddadová Maiaová si v letošní sezoně prošla od února až do srpna krizí, ovšem na posledních třech turnajích excelovala. Zatímco v Clevelandu ve finále neuspěla, ačkoli čelila outsiderce McCartney Kesslerové, na pětistovce v Soulu už se z prvního letošního titulu radovala.

Čtvrtfinalistka nedávného US Open, která se musela v sobotu vypořádat s oběma ruskými sestrami Kuděrmetovovými, prošla do závěrečného kola stejně jako její další ruská soupeřka Darja Kasatkinová bez ztráty setu.

Ve finále dlouho tahala kratší konec a prohrávala už 1:6, 1:3. Kasatkinová však dominanci neudržela a pustila Haddadovou Maiaovou do zápasu. Brazilka zvládla kritický moment v deváté hře, když odvrátila brejkbol. Následně proměnila hned první setbol na returnu a v rozhodujícím dějství už měla jednoznačnou převahu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Haddadová Maiaová si vylepšila svou finálovou bilanci na 4:3. Úvodní dva triumfy slavila předloni na britských pažitech v Nottinghamu a Birminghamu a loni ovládla "malý Turnaj mistryň" v čínském Zhuhai. V žebříčku si bývalá světová desítka polepší o pět míst na 12. příčku a bude figurovat za Kasatkinovou. V Soulu došla do finále i při druhém startu, v roce 2017 prohrála s Jelenou Ostapenkovou.

Porážka Kasatkinové znamená, že se Barbora Krejčíková vrátí do TOP 10 hodnocení. Ruska má po nezdaru v Soulu finálovou úspěšnost 7:11. V aktuální sezoně se probojovala do finále už popáté a ve všech případech na turnajích série WTA 500. Uspěla pouze v červnu na trávě v Eastbourne.

Obě aktérky nyní čeká přesun na tisícovku v Pekingu, hlavní soutěž v čínské metropoli startuje ve středu. Haddadová Maiaová i Kasatkinová však budou mezi nasazenými, a proto do turnaje vstoupí nejdříve v pátek.

Výsledky turnaje WTA 500 v Soulu