Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Den sester Kuděrmetovových, v Soulu nečekaně vyřadily nasazené krajanky a jsou ve čtvrtfinále

Veronika Kuděrmetovová letos teprve podruhé vyhrála dvakrát po sobě
Veronika Kuděrmetovová letos teprve podruhé vyhrála dvakrát po soběULISES RUIZ / AFP
Na turnaji WTA 500 v Soulu se ve středu dařilo ruským sestrám Kuděrmetovovým, když vyřadily nasazené krajanky. Už rok se trápící Veronika (27) porazila Ljudmilu Samsonovovou a na teprve druhém z 20 letošních turnajů vyhrála v hlavní soutěži víc jak jeden zápas. Polina (21), jež startuje jako náhradnice, zdolala Jekatěrinu Alexandrovovou, na čtvrtý pokus si připsala skalp členky TOP 50 a obhájila své jediné čtvrtfinále na okruhu WTA.

V. Kuděrmetovová – Samsonovová 6:4, 6:2

Veronika Kuděrmetovová na začátku loňské sezony figurovala v TOP 10, v říjnu ovládla podnik WTA 500 v Tokiu a získala druhý titul. Od té doby ale odehrála 23 turnajů a jen jednou v hlavní soutěži vyhrála dva zápasy po sobě (Charleston 2024). Minulý týden v Guadalajaře dokonce nezvládla zápas, v němž proti Camile Osoriové vedla ve třetím setu 5:0.

Letos teprve podruhé zaznamenala dvě vítězství v řadě až na pětistovce v Soulu. Po úvodní očekávané výhře nad Číňankou Shuai Zhang, která protáhla rekordní šňůru porážek na 24 utkání, si nečekaně poradila i s druhou nasazenou krajankou Ljudmilou Samsonovovou

Kuděrmetovová sice v úvodu neudržela vedení 2:0 a prohrávala 2:3, ale pak získala 8 z 10 gamů a náskok už nepustila. Světovou patnáctku porazila 6:4, 6:2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5:2.

O první semifinále po téměř 12 měsících si bývalá světová devítka a aktuálně 44. hráčka světa Kuděrmetovová zahraje s Američankou Amandou Anisimovovou, nebo Bulharkou Viktorijí Tomovovou.

Alexandrovová – P. Kuděrmetovová 2:6, 5:7

Polina Kuděrmetovová v Soulu dostala druhou šanci jako náhradnice a již dokázala obhájit své jediné čtvrtfinále na okruhu WTA. Jednadvacetiletá Ruska, jež se do hlavní soutěže dostala místo Polky Magdaleny Frechové, ve druhém kole zdolala 6:2, 7:5 sedmou nasazenou krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou, teprve potřetí porazila hráčku TOP 100 a na čtvrtý pokus si připsala skalp členky TOP 50.

O premiérové semifinále se Polina Kuděrmetovová utká s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo s Australankou Ajlou Tomljanovicovou.

Šnajderová – Zhaová 6:3, 6:3

Z tria nasazených Rusek ve středu uspěla jen 16. hráčka světa Diana Šnajderová, která letos získala první tři tituly na okruhu WTA a každý na jiném povrchu. V prvním zápase po úspěšné premiéře na US Open (osmifinále) znovu potvrdila skvělou formu a v Soulu odstartovala výhrou 6:3, 6:3 nad Kanaďankou Carol Zhaovou.

Ve čtvrtfinále dvacetiletá Ruska Šnajderová narazí na Martu Kosťukovou. Ukrajinka ve druhém kole smetla dvakrát 6:2 Britku Heather Watsonovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Soulu