Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rijád uvidí poslední souboj Alcaraze s Nadalem, Sinner si zajistil další duel s Djokovičem

Carlos Alcaraz a Rafael Nadal hráli bok po boku na olympiádě v Paříži.
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal hráli bok po boku na olympiádě v Paříži.CARL DE SOUZA / AFP
Exhibiční akce Six Kings Slam v Rijádu nabídne poslední duel mezi Carlosem Alcarazem (21) a jeho legendárním krajanem Rafaelem Nadalem (38). Mladší ze Španělů si ve čtvrtfinále poradil snadno 6:4, 6:2 s Holgerem Runem. Také druhé semifinále bude mít náboj, aktuální světová jednička Jannik Sinner (23) deklasoval 6:0, 6:3 Daniila Medveděva a znovu po pár dnech vyzve Novaka Djokoviče (37).

Medveděv – Sinner 0:6, 3:6

Jannik Sinner na Masters v Šanghaji srovnal vzájemnou bilanci s Daniilem Medveděvem na 7:7 a recept našel na bývalého lídra žebříčku a grandslamového šampiona také na exhibici Six Kings Slam v Rijádu. Ruského tenistu deklasoval za hodinu a pár minut.

S jedním ze svých největších rivalů vyhrál osm z posledních devíti soubojů, i když tento do oficiální vzájemné bilance započítán nebude. Sinner neměl ani v exhibici slitování a Medveděvovi nadělil v úvodním setu jeho prvního kanára od roku 2020 a osmého kariérního. Medveděv evidentně bojuje v posledních týdnech se zraněním ramene a na servisu se trápil i ve druhém dějství. V něm však alespoň získal tři hry.

"Přestože jsem dorazil před pár dny a absolvoval jen jeden trénink, byl to ode mě velmi dobrý výkon. Na tenhle turnaj jsem se těšil a všichni jsme si to tady zamilovali," řekl v pozápasovém rozhovoru úřadující šampion obou hardových grandslamů.

V semifinále se Sinner utká s Novakem Djokovičem, kterého porazil před pár dny ve finále šanghajského Masters a znemožnil mu dosáhnout na metu 100 triumfů na nejvyšším okruhu. Se srbským rekordmanem vyhrál čtyři z posledních pěti střetnutí (H2H 4:4).

Medveděv si za 69 minut strávených na kurtu vydělal 1,5 milionu dolarů. Větší odměnu si odveze pouze celkový vítěz této exhibiční akce. A to ve výši 6 milionů dolarů, což je rekordní prémie a téměř dvakrát větší než pro šampiona nedávného US Open.

Rune – Alcaraz 4:6, 2:6

Očekávaný semifinálový souboj mezi Carlosem Alcarazem a Rafaelem Nadalem už je jistý. Vítěz dvou letošních grandslamů Alcaraz si totiž poradil snadno s Holgerem Runem a naposledy vyzve svého legendárního krajana a jednoho z nejlepších hráčů všech dob, který na listopadovém finálovém turnaji Davis Cupu ukončí kariéru.

"Rafa je důležitý pro mou kariéru i život. Pořád je mým idolem a důvodem, proč jsem se stal profesionálním tenistou. Je škoda, že s tenisem brzy skončí. Je to smutná zpráva pro nás všechny. Chci si náš zápas užít a půjdu do něj naplno," uvedl Alcaraz po postupu.

Španělský supertalent suverénně zvládl čtvrtfinále proti letos se trápícímu Holgerovi Runemu. Odpor dánského rivala sice zlomil až prvním brejkem za stavu 4:4, nicméně na vlastním servisu od začátku dominoval a bylo jen otázkou času, kdy prolomí podání soupeře.

Alcaraz se po protrápené US Open Series výrazně zvedl a mimo jiné triumfoval na silně obsazené pětistovce v Pekingu. Před pár dny měl na kontě sérii 12 výher, ovšem jeho dlouhou vítěznou šňůru utnul ve čtvrtfinále na Masters v Šanghaji po famózním výkonu Tomáš Macháč.

Čtyřnásobný grandslamový šampion může proti majiteli 22 grandslamových vavřínů Nadalovi srovnat vzájemnou bilanci na 2:2. Antukový král měl navrch v Madridu 2021 i předloni v Indian Wells, ale před dvěma roky v Madridu už se radoval mladší ze Španělů.

Výsledky Six Kings Slam v Rijádu