Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nevěděl jsem, co mám dělat. Nikdo proti mně takhle nehrál, řekl Medveděv po výprasku od Sinnera

Medveděv padl za pouhých 69 minut.
Medveděv padl za pouhých 69 minut.FAYEZ NURELDINE / AFP
Daniil Medveděv (28) hrál minimálně třikrát se všemi členy legendární Big Three, přesto se na kurtu cítil nejvíce ztracený během středečního utkání s Jannikem Sinnerem (23) na exhibiční akci Six Kings Slam v Rijádu. "Nemohl jsem nic dělat. Nikdo proti mně takhle nehrál," vysekl poklonu aktuální světové jedničce.

Medveděv – Sinner 0:6, 3:6

Ještě na začátku loňského října byl Sinner pro Medveděva jedním z nejoblíbenějších soupeřů na okruhu. Ruský tenista se totiž tehdy mohl pochlubit bilancí 6:0 s nyní dominujícím Italem. Během 13 měsíců však dokázal Sinner vzájemnou bilanci srovnat na 7:7, a pokud by se oficiálně počítal i jejich souboj na probíhající exhibici Six Kings Slam, dokonce by vedl.

Na štědře dotovaném turnaji v Rijádu zaznamenal Medveděv jednu z nejhorších porážek své kariéry. Navíc utrpěl prvního kanára od roku 2020 a celkově teprve osmého. "Nepamatuju si, že by proti mně někdo takhle hrál. Nemohl jsem nic dělat. Nevěděl jsem, co mám dělat. Fyzicky jsem byl připravený a ani mi nepřišlo, že bych hrál nějak špatně. Přesto jsem jasně prohrál," řekl na tiskové konferenci po zápase.

"Pokud bychom měli srovnávat Jannika a Carlose (Alcaraze), vždycky jsem si myslel, že Jannik je stabilnější. Ale v případě, kdy oba hrají svůj TOP tenis, tak mi přišel o trochu lepší Carlos. Dnes jsem svůj názor změnil. Nikdy jsem nehrál s někým, kdo by předvedl takový výkon jako Jannik."

Medveděv schytal výprask 0:6, 3:6 a na kurtu se zdržel jen hodinu a pár minut. Útěchou může být šek v hodnotě 1,5 milionu dolarů za účast. Six Kings Slam bude pokračovat semifinálovými souboji. Ty ve čtvrtek obstarají Jannik Sinner s Novakem Djokovičem a Carlos Alcaraz s Rafaelem Nadalem. Program startuje v 18:30.