Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík úspěšně zahájil svůj debut na čínském Masters, ve druhém kole doplnil dva krajany

Jakub Menšík si poradil s antukovým specialistou Pedrem Martínezem.
Jakub Menšík si poradil s antukovým specialistou Pedrem Martínezem.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Jakub Menšík (19) odstartoval své premiérové vystoupení na podniku Masters v Šanghaji výhrou 6:1, 5:7, 6:4 nad antukovým specialistou Pedrem Martínezem (27) a doplnil ve druhém kole čínské akce nasazené krajany Tomáše Macháče a Jiřího Lehečku. O vyrovnání osobního maxima na prestižních tisícovkách bude český teenager bojovat proti loňskému finalistovi Andrejovi Rubljovovi (26).

Menšík – Martínez 6:1, 5:7, 6:4

Jakub Menšík v úvodu sezony prorazil na nejvyšší okruh a také do elitní stovky žebříčku a díky tomu v letošním roce poprvé zažívá atmosféru na mnoha prestižních turnajích. Jednou z takových zastávek je ta momentální v Šanghaji.

Svůj debut na čínském podniku Masters začal český teenager třísetovou výhrou nad Pedrem Martínezem. Proti antukovému specialistovi až do stavu 6:1, 5:4 dominoval a suverénně si hájil servis. Jenže utkání nedokázal dopodávat, ztratil tři hry v řadě a o náskok přišel.

Na rozhodující dějství se však dokázal český favorit zkoncentrovat. Poslední set odstartoval brejkem a náskok už nepustil. Na postup do dalšího kola potřeboval přesně dvě hodiny, v zápase zaznamenal 14 es.

Sestřih zápasu

Jakub Menšík začal na Masters v Šanghaji očekávanou výhrou.
Livesport

Rodák z Prostějova vstupoval do probíhající sezony coby 167. hráč světového pořadí a nyní se v žebříčku nachází o 101 míst výše. Výrazný progres zaznamenal i s pomocí senzačního finále v únoru v Dauhá. Po něm se však začal trápit zdravotně a od té doby nemá stabilní formu.

Přesto se mu podařilo dojít na nejvyšším okruhu alespoň do čtvrtfinále na všech třech površích a nyní má na dosah svou druhou vítěznou sérii v hlavních soutěžích turnajů Masters. Dva soupeře zatím dokázal porazit jen v dubnu na antuce v Madridu, kde musel skrečovat třetí kolo.

V Šanghaji bude jeho dalším protivníkem loňský finalista Andrej Rubljov. Aktuálně šestý muž pořadí byl jednou z Menšíkových obětí během parádního tažení na dvěstěpadesátce v Kataru.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Menšíkovi se podařilo rozšířit české řady ve druhém kole. Český debutant doplnil nasazené krajany Tomáše Macháče a Jiřího Lehečku, kteří mají v úvodním kole volný los. Macháč bude v pátek čelit Alejandrovi Davidovichovi, Lehečka se v sobotu střetne s Jaumem Munarem.

Letošní ročník Rolex Shanghai Masters se může pochlubit hvězdným obsazením. Největšími favority jsou Carlos Alcaraz s Jannikem Sinnerem, kteří přijeli po strhující bitvě ve finále pekingské pětistovky, a čtyřnásobný šampion Novak Djokovič, jenž se v tomto dějišti představí poprvé po pěti letech. Z TOP 10 žebříčku chybí pouze loňský vítěz Hubert Hurkacz.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Šanghaji