Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč v Šanghaji začal obratem, proti Davidovichovi musel několikrát otáčet nepříznivý stav

Tomáš Macháč v Šanghaji prožil úspěšnou premiéru.
Tomáš Macháč v Šanghaji prožil úspěšnou premiéru.Profimedia
Tomáš Macháč (23) na třetím turnaji po sobě odstartoval vítězstvím. Na Masters 1000 v Šanghaji nasazený český tenista zdolal 1:6, 7:6, 6:4 Španěla Alejandra Davidoviche (25), přestože ve druhé sadě prohrával 1:3 a ve třetí 0:3, a postoupil do třetího kola. V něm se střetne s australským kvalifikantem Aleksandarem Vukicem (28), jenž zaskočil světovou devítku Nora Caspera Ruuda (25).

Macháč – Davidovich 1:6, 7:6, 6:4

Tomáš Macháč po US Open (osmifinále) a Tokiu, kde před čtyřmi dny prohrál až v semifinále, začal vítězstvím i při premiéře na Masters 1000 v Šanghaji. Alejandra Davidoviche porazil v prvním vzájemném duelu 1:6, 7:6, 6:4.

Třiadvacetiletý rodák z Berouna přitom neměl ideální start. S o dva roky starším Španělem, který už byl rozehraný z úvodní kola, prohrával 1:6 a 1:3. Manko setu i brejku však dokázal smazat a v tie-breaku, který ukončil ziskem pěti bodů, si vynutil rozhodující set. 

V něm sice prohrával 0:3, ale pak získal pět her po sobě a obrat definitivně dokonal. Zápas dotáhl do vítězného konce i přesto, že vyhrál o sedm míčků méně.

Statistiky zápasu Tomáš Macháč – Alejandro Davidovich
Statistiky zápasu Tomáš Macháč – Alejandro DavidovichLivesport

Vukic – Ruud 6:4, 6:4

O postup do osmifinále se 30. nasazený Macháč utká s Aleksandarem Vukicem (H2H 1:0). Jediný vzájemný duel s o pět let starším Australanem odehrál loni na podzim v hale ve Vídni a zvítězil hladce ve dvou setech.

Osmadvacetiletý Vukic, aktuálně 91. hráč světa, v Šanghaji vyhrál už čtyři zápasy. Po zvládnuté kvalifikaci a obratu proti Corentinu Moutetovi zaskočil i světovou devítku Caspera Ruuda. Norského favorita porazil 6:4, 6:4, podruhé v kariéře zdolal hráče TOP 20 a připsal si premiérový skalp člena TOP 10.

Další dva Češi zabojují o postup do třetího kola až v sobotu. Jiří Lehečka se utká se Španělem Jaumem Munarem, Jakub Menšík vyzve Andreje Rubljova. 

Výsledky turnaje Masters 1000 v Šanghaji