Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz vysekl Macháčovi poklonu: Dnes nešlo vyhrát. Chvílemi jsem nevěděl, co mám dělat

Carlose Alcaraze zastavil ve čtvrtfinále Masters v Šanghaji Tomáš Macháč.
Carlose Alcaraze zastavil ve čtvrtfinále Masters v Šanghaji Tomáš Macháč.Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia
Carlos Alcaraz (21) možná toužil po dalším setkání se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem (23). K němu ale v Číně už nedojde, stopku španělské vycházející hvězdě totiž vystavil už ve čtvrtfinále turnaje Masters v Šanghaji stále se lepšící Tomáš Macháč (23). Alcaraz mu po zápase vysekl velkou poklonu.

Alcaraz – Macháč 6:7, 5:7

Pro Alcaraze byl turnaj v Šanghaji posledním vystoupením v čínských velkoměstech. V Pekingu zvítězil, v Šanghaji došel mezi posledních osm. Jeho vítěznou sérii zastavil právě až český vyzyvatel Macháč.

“Cítil jsem se, jako bych hrál s někým z elitní pětky. Ne z TOP 10, ale opravdu z TOP 5. Úroveň Macháčova tenisu byla opravdu velmi vysoká. Čekal jsem, že mi dá šanci, že se otevřou nějaké možnosti. Ale to se nestalo. Hrál skvěle od prvního do posledního míče. A rychlost míčů z jeho rakety je neuvěřitelná,” vyprávěl Alcaraz na tiskové konferenci po čtvrtfinálovém klání.

Sestřih zápasu

Macháč v Šanghaji senzačně vyřadil Alcaraze.
Livesport

Podle svých slov nehrál špatný tenis a cítil se dobře. “Trefoval jsem dobré údery, měl jsem dobrý pohyb, ale abych byl upřímný…  Přišel okamžik, kdy jsem nevěděl, co mám dělat. Tohle byl jeden z těch zápasů, kdy jsem těžko mohl vyhrát, i kdybych hrál sebelíp. Pokaždé, když jsem trefil skvělý úder, přišel okamžitě zpátky nějaký od něj. Bylo to šílené. Dostal mě na hranici možností. Musel jsem přemýšlet, kam hrát údery, aby mě nedonutil běhat. A tenhle tlak byl klíčový,” vyprávěl Alcaraz.

Mladý Španěl už se musí smířit s tím, že na konci roku 2024 bude světovou jedničkou jeho italský konkurent Sinner. “Pojedu do Saúdské Arábie a pokusím se tam na tuto porážku zapomenout. Pak budu hrát v Paříži a čeká mě finále ATP. Sezonu ukončím Davis Cupem. Pokusím se na těchto turnajích udělat maximum, abych se mohl Jannikovi přiblížit,” plánoval.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Šanghaji