Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Strýcová vstoupila do turnaje v Římě vítězně, postup slaví i Nosková s Vondroušovou

Aktualizováno
Strýcová porazila Belgičanku Zanevskou.
Strýcová porazila Belgičanku Zanevskou.Profimedia
Barbora Strýcová (37) se na druhém turnaji rozlučkového turné po mateřské pauze dočkala první výhry ve dvouhře. Na antukovém podniku WTA 1000 v Římě porazila Belgičanku Marynu Zaněvskou (29) 6:1, 3:6, 6:3 a postoupila do druhého kola. Tři sety potřebovala i Linda Nosková (18), která porazila po obratu Shelby Rogersovou (30) a Markéta Vondroušová (23) proti Kaie Kanepiové z Estonska.

Barbora Strýcové se před dvěma týdny na akci stejné kategorie v Madridu vrátila po mateřské pauze a absolvovala své první soutěžní zápasy od Australian Open 2021. Ve čtyřhře po boku Su-Wei Hsieh sice prošla do čtvrtfinále, ovšem v singlové soutěži skončila hned na Elisabettě Cocciarettové.

Prvního vítězství ve dvouhře od odloženého French Open 2020 se zkušená Češka, která to v žebříčku dotáhla na 16. místo a byla deblovou světovou jedničkou, dočkala až dnes v Římě. Ve Foro Italicu, kde pokračuje v rozlučkovém turné, přehrála 6:1, 3:6, 6:3 favorizovanou Marynu Zaněvskou.

Sestřih zápasu Strýcová – Zanevská.
Livesport

Čtvrtfinalistka ročníku 2016 v úvodním dějství dominovala, ale soupeřka se pak nejspíše pro nevolnost nechala ošetřit a zvedla se, dokonce odskočila do vedení 2:0 v rozhodujícím setu. Strýcová se ovšem nevzdávala, získala následující čtyři gamy a náskok dotáhla do vítězného konce, ačkoli se jí nepodařilo potvrdit brejk na 4:2. Na postup potřebovala zhruba dvě hodiny a mezi prvními gratulanty byl její syn Vincent.

Strýcová startuje v Římě poosmé v kariéře a teprve podruhé může přejít přes druhé kolo. Do cesty se jí postaví Řekyně Maria Sakkariová, světová osmička měla v úvodním kole volný los.

Přehled zápasu Strýcová – Zanevská 6:1, 3:6, 6:3

Postup slaví i Nosková

Linda Nosková dnes odehrála svůj první zápas od tři týdny staré skreče na podniku ITF v Portugalsku a svůj debut na WTA 1000 v Římě zahájila obratem proti Shelby Rogersové. Američance nedokázala v úvodní sadě sebrat servis, ačkoli měla k dispozici pět brejkbolů, a po dominantní druhém dějství prohrávala v tom rozhodujícím už 1:4. Získala však posledních pět her a nakonec zvítězila 4:6, 6:1, 6:4.

Sestřih zápasu Nosková – Rogersová.
Livesport

Ve druhém kole vyzve nasazenou sedmnáctku Magdu Linetteovou. Se semifinalistkou lednového Australian Open se 18letá Češka, jež zapsala premiérovou letošní antukovou výhru, utká poprvé v kariéře.

Přehled zápasu Nosková - Rogersová 4:6, 6:1, 6:4

Třísetovou bitvu zvládla i Vondroušová

Po Strýcové a Noskové uspěla ve třech setech také Markéta Vondroušová a stále v letošní sezoně jen na jednom turnaji nezvládla úvodní zápas. Semifinalistka ročníku 2020 ztratila ve druhé sadě dvakrát náskok brejku, ale s trápící se Kaiou Kanepiovou si přece jen poradila snadno 6:0, 4:6, 6:2 a vyhrála s ní i třetí vzájemný souboj.

Sestřih zápasu Kanepiová – Vondroušová.
Livesport

Ve druhém kole narazí finalistka antukového French Open z roku 2019 na grandslamovou šampionku a bývalou světovou čtyřku Biancu Andreescuovou. S Kanaďankou změří síly poprvé.

Statistiky zápasu Vondroušová - Kanepiová 6:0, 4:6, 6:2

Zítra čeká vstup do turnaje Lindu Fruhvirtovou a Karolínu Muchovou. Dnešní úspěšné trio doplnilo ve druhém kole Barboru Krejčíkovou, Karolínu Plíškovou a Marii Bouzkovou, které mají coby nasazené volno.