Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková v Pekingu opět nezvládla vstup do soutěže, letos končí na ukrajinské kvalifikantce

Kateřina Siniaková v Pekingu uhrála stejně jako loni jen čtyři gamy
Kateřina Siniaková v Pekingu uhrála stejně jako loni jen čtyři gamyČTK / imago sportfotodienst / Claudio Gärtner
Kateřina Siniaková (28) skončila na turnaji WTA 1000 v Pekingu znovu po roce na raketě hned své první soupeřky po hladké porážce 2:6, 2:6. Letos nasazená Češka nestačila na rozehranou ukrajinskou kvalifikantku Julii Starodubcevovou (24).

Siniaková – Starodubcevová 2:6, 2:6

Kateřina Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje navzdory pomalejšímu rozjezdu s velmi solidní bilancí: čtvrtfinále (Ningbo), první kolo (Peking), finále (Hongkong) a triumf (Nanchang). V následujících týdnech se tak nejlepší deblistka světa a 37. hráčka singlového žebříčku musí snažit, aby udržela pozici v TOP 50.

Také letos nezahajuje podzimní asijskou tour ideálně. Po druhém kole v Hua Hin nezvládla stejně jako loni hned svůj úvodní zápas na tisícovce v Pekingu a opět prohrála hladce 2:6, 2:6. Zatímco loni v prvním kole podlehla Darje Savilleové, letos jako jedna 32 nasazených nastoupila až v kole druhém a nestačila na Juliu Starodubcevovou. Rozehranou Ukrajinku, jež včetně kvalifikace odehrála již čtvrté utkání. 

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Julia Starodubcevová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Julia StarodubcevováLivesport

Siniaková zaznamenala první brejk zápasu a ujala se vedení 2:1. Vzápětí však sama servis ztratila a Starodubcevová pěti gamy za sebou pro sebe získala první sadu. Osmadvacetileté Češce nepomohly ani čtyři odvrácené setboly. Ve druhé sadě Siniaková dokázala snížit z 0:3 na 2:3, ale v šesté hře nevyužila pět brejkbolů a soupeřka ji definitivně zlomila. 

Čtvrtfinalistka z roku 2018 Siniaková se v Pekingu představí ještě ve čtyřhře s Američankou Taylor Townsendovou, s níž bojuje o místo na Turnaji mistryň.

Ve dvouhře zůstávají ve hře ještě dvě Češky, které si o postup do třetího kola zahrají až v sobotu. Rovněž nasazená Barbora Krejčíková bude čelit Rumunce Jaqueline Cristianové, Karolína Muchová se pokusí navázat na hladkou výhru z úvodního kola proti Anně Blinkovové v souboji s nasazenou domácí nadějí Yue Yuan. 

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu