Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová po obratu poprvé přehrála Kudermetěvovou. Gauffová v Pekingu stále neztratila set

Aktualizováno
Pegulaová zvládla třísetovou bitvu s Kudermetěvovou.
Pegulaová zvládla třísetovou bitvu s Kudermetěvovou.Profimedia / ČTK / AP / Ng Han Guan
Jessica Pegulaová (30) na turnaji WTA 1000 v Pekingu poprvé dokázala porazit Veroniku Kudermetěvovou (27). Finalistka nedávného US Open musela proti neoblíbené Rusce sáhnout po obratu a nakonec po více než dvou a půl hodinách zvítězila 6:7, 6:1, 6:2. O čtvrtfinále si zahraje se Španělkou Paulou Badosaovou (26). Čtvrtá nasazená Coco Gauffová (20) ani ve druhém zápase neztratila set, když přehrála Britku Katie Boulterovou (28) 7:5, 6:2.

Kudermetěvová – Pegulaová 7:6, 1:6, 2:6

Jessica Pegulaová po olympiádě v Paříži našla životní formu na betonech v Severní Americe. Vyhrála tisícovku v Torontu a na stejně prestižním podniku v Cincinnati padla až ve finále s Arynou Sabalenkovou. Následně na US Open zlomila prokletí a poprvé prošla přes čtvrtfinále na grandslamu. V New Yorku si nakonec zahrála své první finále na majorech, kde ji zastavila opět Běloruska.

Po prohře ve Flushing Meadows se světová trojka představila až na tisícovce v Pekingu. V prvním zápase přehrála ve dvou setech Francouzku Diane Parryovou a ve druhém zápase zvládla i třísetový duel proti neoblíbené Veronice Kudermetěvové, se kterou oba předchozí duely prohrála.

Američanka zápas nezačala vůbec dobře a v prvním setu prohrávala už 2:5. Skóre však dokázala srovnat a vynutila si tie-break. Dlouhou zkrácenou hru pro sebe nakonec urvala ruská hráčka a za 72 minut získala první set, ve kterém odvrátila celkem pět setbolů.

Ve druhé sadě už dominovala favorizovaná Pegulaová, soupeřce povolila pouze jednu hru a zápas poslala do rozhodujícího setu. V něm pokračovala ve výkonu z předchozí sady, dvakrát soupeřku brejkla a ve třetím vzájemném duelu na ni poprvé našla recept. Světová trojka vyhrála 17 z posledních 19 zápasů a v sezoně posbírala už 38 vítězství.

Pegulaová startuje v Pekingu potřetí v kariéře a před letošním ročníkem zde měla bilanci 1:2. O třetí výhru v řadě a postup do čtvrtfinále se utká s Paulou Badosaovou. Španělka přehrála 7:5, 7:5 Slovenku Rebeccu Šrámkovou, která z posledních 15 zápasů našla přemožitelku teprve podruhé. V předchozích týdnech si zahrála finále v Monastiru a vyhrála turnaj v Hua Hinu.

Gauff  – Boulterová 7:5, 6:2

Coco Gauffová vyhrála v Pekingu i druhý zápas pod vedením nového trenéra Matta Dalyho. Po Francouzce Claře Burelové neztratila set ani s 34. hráčkou světa Katie Boulterovou. Američanka zvítězila 7:5, 6:2 a postoupila mezi šestnáct nejlepších hráček. Už jen dvě soupeřky ji dělí od obhajoby loňského semifinále, tou první bude vítězka duelu mezi Naomi Ósakaovou a Katie Volynetsovou.

V prvním setu se Gauffová dostala do vedení 5:2, sadu však nedopodávala a nechala soupeřku srovnat. Koncovku si však favoritka pohlídala a druhým brejkem v zápase set ukončila. Ve druhém setu žádné komplikace nepřipustila, dvakrát získala servis soupeřky a za necelou hodinu a půl postoupila mezi šestnáct nejlepších. Zaznamenala také již 47. vítězství na turnajích WTA 1000 a vytvořila tak rekord pro hráčky mladší 21 let.

Dvacetiletá Gauffová ukončila spolupráci s Bradem Gilbertem po letošním US Open, kde vypadla v osmifinále po porážce s krajankou Emmou Navarrovou. Stejné soupeřce podlehla rovněž v boji o čtvrtfinále ve Wimbledonu. Od nového trenéra očekává hlavně zlepšení na servisu.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu