Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ósakaová zvládla první zápas pod vedením Mouratogloua. V Pekingu si poradila s Bronzettiovou

Aktualizováno
Naomi Ósakaová v úvodním kole na tisícovce v Pekingu nezaváhala.
Naomi Ósakaová v úvodním kole na tisícovce v Pekingu nezaváhala.LINTAO ZHANG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Naomi Ósakaová (26) vyhrála své první utkání po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a angažování slavného kouče Patricka Mouratogloua. Bývalá světová jednička přehrála v úvodním kole na prestižní tisícovce v čínském Pekingu 6:3, 6:2 Luciu Bronzettiovou (25). V dalším kole se šampionka ročníku 2019 střetne s Julií Putincevovou (29).

Bronzettiová – Ósakaová 3:6, 2:6

Naomi Ósakaová startuje na podniku WTA 1000 v Pekingu poprvé od roku 2019, kdy v tomto dějišti získala jeden ze svých sedmi titulů. Čtyřnásobná grandslamová šampionka absolvuje v čínském hlavním městě svůj první turnaj po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a pod vedením slavného kouče Patricka Mouratogloua.

Své působení na předposlední tisícovce této sezony zahájila relativně hladkou výhrou nad Luciou Bronzettiovou. Zatímco na nedávném French Open měla s italskou outsiderkou velké problémy, tentokrát zvítězila ve dvou setech. Japonka odvrátila šest ze sedmi brejkbolů, trefila osm es a na kurtu strávila jen hodinu a 25 minut.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bývalá světová jednička se v letošním roce vrátila po mateřské pauze a snaží se vyšplhat zpět mezi elitu. Příliš úspěšná však není. Momentálně figuruje na 73. místě pořadí a nejdál se podívala do čtvrtfinále na hardové tisícovce v Dauhá a na malé travnaté akci v Hertogenboschi.

Její další soupeřkou bude nasazená jednadvacítka Julia Putincevová. S ruskou rodačkou reprezentující Kazachstán neuhrála v úvodních třech vzájemných soubojích ani jeden set, nicméně v těch posledních dvou ji porazila bez ztráty sady před pěti lety v rodné Ósace i letos v Billie Jean King Cupu.

Shuai Zhang – Kesslerová

Bývalá 22. hráčka světa Shuai Zhang se před domácím publikem dočkala své první ve dvouhře od konce ledna 2023, kdy postoupila do osmifinále Australian Open a druhého kola v Lyonu. Rekordní sérii 24 porážek v řadě přestřihla 35letá Číňanka proti 65. hráčce světa McCartney Kesslerové z USA, vítězku nedávného turnaje v Clevelandu zdolala 7:6, 7:6.

Shuai Zhang za posledních 20 měsíců přepsala oba smutné rekordy. Když v březnu v Indian Wells utrpěla 18. porážku v řadě, překonala Američanku Sandy Collinsovou (1984-1987) a do historie se zapsala jako první tenistka s takto dlouhou šňůrou zápasů bez vítězství. V srpnu v Cincinnati pak 22. porážkou po sobě překonala i absolutní rekord Američana Vincenta Spadey (1999-2000).

Ve druhém kole finalistka letošního US Open ve čtyřhře žen Shuai Zhang narazí na šestou nasazenou Američanku Emmu Navarrovou (H2H 0:0).

Kalininová – Šramková 4:6, 0:6

Rebecca Šramková dál natuje svou životní formu ve vítěznou sérii. Po premiérovém semifinále i finále v Monastiru a následném premiérovém triumfu v Huan Hinu se jí daří i na tisícovce v Pekingu. Po úspěšně absolvované kvalifikaci zvládla i vstup do hlavní soutěže a přidala osmou výhru v řadě během devíti dnů.

Sedmadvacetiletá Slovenka v úterý v čínské metropoli čelila mečbolu, o den později ale nedala šanci 48. hráčce světa Anhelině Kalininové z Ukrajiny a po 66 minutách zvítězila 6:4, 6:0.  Za posledních 16 dní odehrála 13 zápasů a 12 z nich vyhrála.  Ve druhém kole vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (H2H 1:3).

Prestižního turnaje v Pekingu se měly zúčastnit všechny členky TOP 10 žebříčku. Z různých důvodů však chybí loňská šampionka a světová jednička Iga Šwiateková, Jelena Rybakinová a Danielle Collinsová. Z českých tenistek startují Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová, která se v prvním kole utká s Annou Blinkovovou z Ruska.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu