Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová vlétla do lukrativní akce v Pekingu jako uragán, Blinkovové povolila jen dvě hry

Karolína Muchová udělala pouze 6 nevynucených chyb
Karolína Muchová udělala pouze 6 nevynucených chybAA / ABACA / Abaca Press / Profimedia
Karolína Muchová (28) na úvod turnaje WTA 1000 v Pekingu potvrdila formu z US Open. Do štědře dotované soutěže vstoupila hladkou výhrou dvakrát 6:1 nad trápící se Ruskou Annou Blinkovovou (26), kterou zasypala 26 winnery a připravila jí již 10. porážku v řadě. Ve druhém kole na ni čeká domácí Yue Yuan (26).

Blinkovová – Muchová 1:6, 1:6

Karolína Muchová si na začátku září zahrála druhý rok po sobě v semifinále US Open, v němž neudržela vedení proti domácí Jessice Pegulaové. V dalších dvou týdnech odpočívala a připravovala se na závěrečnou část sezony, do které dnes v Pekingu vstoupila drtivým vítězstvím.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce nedala šanci v posledních týdnech se trápící Anně Blinkovové. O dva roky mladší Rusku, jež na začátku sezony na Australian Open vyhrála bitvu s Jelenou Rybakinovou a aktuálně je 78. hráčkou světa, deklasovala po hodině hry 6:1, 6:1.

Muchová na kurtu od začátku dominovala. Jedinému brejkbolu čelila za stavu 6:1 a 2:1, ten zlikvidovala, následně získala 15 ze 17 posledních fiftýnů a bez ztráty podání slavila rychlý postup.

Česká tenistka v rychlém duelu zaznamenala 26 winnerů a pouze 6 nevynucených chyb. V Pekingu startuje podruhé v kariéře a poprvé se dostala do druhého kola.

Šestadvacetiletá Blinkovová od červnové porážky ve čtvrtfinále na trávě v Bad Homburgu, v němž nevyužila pět mečbolů proti Bulharce Viktoriji Tomovové, prohrála již 10. zápas v řadě.

Přestože se Muchová po operaci zápěstí vrátila na kurty teprve v červnu a body sbírá pouhé tři měsíce, figuruje v žebříčku na 49. místě a tři čtvrtě roku může své postavení jen vylepšovat. Po návratu má zápasovou bilanci 13:5. 

Muchová, jež se v Pekingu představí letos teprve podruhé i ve své nepříliš využívané čtyřhře po boku Španělky Pauly Badosaové, vyzve ve druhém kole dvouhry domácí nasazenou třicítku Yue Yuan (H2H 0:0).

Krejčíková a Siniaková měly volno

Na turnaji WTA 1000, jehož vítězka získá 1000 bodů do žebříčku a šek na 1,1 milionu dolarů, se představí ještě další dvě Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, Obě jsou nasazené a v prvním kole měly volná los. 

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu