Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v Pekingu ničí soupeřky. Krejčíková naopak zkazila co mohla, nestačily jí čtyři mečboly

Muchová v Pekingu ničí soupeřky.
Muchová v Pekingu ničí soupeřky.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Na turnaji China Open v Pekingu na souboj Karolíny Muchové (27) a Barbory Krejčíkové (28) nedojde. Suverénní Muchová sice zničila domácí naději Yue Yuan (26) 6:1, 6:3, Krejčíková však duel s Jaqueline Cristianovou (26) z Rumunska ztratila po obrovské spoustě nevynucených chyb i pěti neproměněných mečbolech v poměru 6:1, 4:6, 5:7.

Yuan – Muchová 1:6, 3:6

Muchová dovolila v prvním kole Blinkovové jen dva gamy a podobně rychle si poradila i s domácí nadějí Yue Yuan. Ač sama není kvůli žebříčkovému postavení nasazenou hráčkou a Číňanka naopak plnila roli turnajové třicítky, na kurtu to vůbec nebylo znát.

Muchová pokračovala v suverénním představení, v prvním setu brzy vedla 5:1 a i když pak na svém podání jednou zaváhala, brzy zase našla jistotu a Číňanku doslova smetla z kurtu.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Česká tenistka sice čelila osmi brejkbolům, ale sedm z nich odvrátila a v krizových chvílích ukázala svou odolnost a sebevědomí. Na konci první a na začátku druhé sady uhrála šest gamů v řadě, celkově povolila své soupeřce jen čtyři hry a po 80 minutách postoupila do třetího kola.

"Je opravdu hezké, že ji (Yuan) zde podporuje tolik lidí. Ale měla jsem pocit, že někteří divácí mi také fandí. Mám zde své velké fanoušky," řekla po zápase Muchová.

Cristianová – Krejčíková 1:6, 6:4, 7:5

Krejčíková se na kurtech představila poprvé od grandslamového US Open a začátek zápasu jí ulehčovala skutečnost, že její rumunská soupeřka měla nesmírné problémy při svém servisu. V prvním setu získala česká hráčka všechna čtyři podání Rumunky a na returnu měla Krejčíková větší úspěšnost (80 %) než při svém podání.

Jenže když Cristianová ve druhé sadě našla jistotu, začal se zápas pro turnajovou jedničku z Česka komplikovat. Také Krejčíková začala ztrácet kontrolu svého podání, třikrát jej ztratila a Rumunka si ve zdánlivě ztraceném zápase vynutila třetí sadu.

I v rozhodujícím dějství se skóre měnilo jako aprílové počasí. Krejčíková brzy získala brejk, pak ale po zkaženém čopu z bekhendu nechala Rumunku vrátit se do zápasu a i kvůli dalším chybám z nejistého bekhendu vznikaly příležitosti pro Cristianovou.

Statistika zápasu
Statistika zápasuLivesport / EnetPulse

Pak přišla chvíle, kdy Krejčíková mohla definitivně získat zápas pro sebe. Vypracovala si vedení 5:4 a při podání Rumunky měla čtyři mečboly. Jenže je promarnila a nakonec po téměř tříhodinovém trápení padla.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu