Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v Pekingu dominuje. Se třemi soupeřkami ztratila jen 10 gamů a je v osmifinále

Karolína Muchová v Pekingu deklasovala i třetí soupeřku
Karolína Muchová v Pekingu deklasovala i třetí soupeřkuČTK / imago sportfotodienst / Juergen Hasenkopf
Karolína Muchová (28) na turnaji WTA 1000 v Pekingu dál potvrzuje formu z US Open. Rumunku Jaqueline Cristianovou (26) smetla 6:1, 6:3, vyhrála osmý z posledních devíti zápasů a se ztrátou pouhých 10 gamů ve třech utkáních prolétla do osmifinále. V něm se utká se Španělkou Cristinou Bucsaovou (26).

Muchová – Cristianová 6:1, 6:3

Karolína Muchová si na začátku září zahrála druhý rok po sobě v semifinále US Open a během dvou týdnů odpočinku a přípravy na závěrečnou část sezony formu neztratila. V Pekingu odehrála ve dvouhře tři utkání a ztratila v nich dohromady pouze 10 gamů, další dvousetovou výhru navíc přidala i ve čtyřhře.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce nedala šanci po trápící se Rusce Anně Blinkovové a nasazené Číňance Yue Yuan ani Jaqueline Cristianové. O dva roky mladší Rumunku figurující na 80. místě světového žebříčku přehrála snadno 6:1, 6:3 a vzájemnou bilanci upravila na 2:0.

V prvním setu česká tenistka vyhrála po svém podání 12 z 13 fiftýnů a po půl hodině hry se ujala vedení. Na úvod druhé sady sice o servis přišla, ale okamžitě si ho vzala zpět a dál dominovala. Za stavu 3:1 odvrátila tři brejkboly a náskok již nepustila. 

Statistiky zápasu Karolína Muchová – Jaqueline Cristianová
Statistiky zápasu Karolína Muchová – Jaqueline CristianováLivesport

Muchová od začátku US Open odehrála devět zápasů a osm z nich vyhrála 2:0 na sety. Prohrála jen s Jessicou Pegulaovou, proti které v boji o první finále na newyorském grandslamu neudržela vedení 6:1 a 2:0.

Přestože se Muchová po operaci zápěstí vrátila na kurty teprve v červnu a body sbírá pouhé tři měsíce, figuruje v žebříčku na 49. místě a tři čtvrtě roku může své postavení jen vylepšovat. Po návratu má zápasovou bilanci 15:5.

Muchová, jež se v Pekingu představuje letos teprve podruhé i ve své nepříliš využívané čtyřhře po boku Španělky Pauly Badosaové a v úterý je čeká druhé kolo, vyzve v boji o čtvrtfinále a možný posun do TOP 40 Cristinu Bucsaovou (H2H 0:0). Naturalizovaná Španělka ve třetím kole zdolala 4:6, 6:2, 6:2 nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou.

Sabalenková – Kruegerová 6:2, 6:2

Světová dvojka Aryna Sabalenková po Roland Garros laborovala se zraněním ramena a přišla o Wimbledon. Na začátku srpna se po návratu na kurty bála hrát na sto procent a utrpěla dvě nečekané porážky, od 15. srpna však odehrála 14 zápasů a všechny vyhrála. Navíc v nich ztratila jediný set. 

Po triumfech v Cincinnati a na US Open pokračuje na vítězné vlně i v Pekingu, kde dvakrát potvrdila roli velké favoritky. Po Thajce Mananchaju Sawangkaewové nedala šanci ani Američance Ashlyn Kruegerové, kterou přehrála dvakrát 6:2.

O vyrovnání svého pekingského maxima z let 2018 a 2023 si šestadvacetiletá Běloruska, jež má velkou šanci zakončit rok jako světová jednička, zahraje s Madison Keysovou (H2H 3:1). S Američankou se střetla naposledy loni v semifinále US Open a zvítězila 0:6, 7:6, 7:6.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu