Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner je prvním čtyřnásobným přemožitelem Alcaraze. Jako druhý Ital se ocitne v TOP 5

Jannik Sinner porazil Carlose Alcaraze už počtvrté. Dokázal to jako první.
Jannik Sinner porazil Carlose Alcaraze už počtvrté. Dokázal to jako první.Profimedia
Jannik Sinner (22) jako první tenista dokázal už počtvrté porazit Carlose Alcaraze (20). V semifinále turnaje ATP 500 v Pekingu zvítězil nad o dva roky mladším španělským rivalem 7:6, 6:1 a stane se teprve druhým Italem v TOP 5 světového žebříčku. O třetí letošní a celkově devátý titul si zahraje s Daniilem Medveděvem (27), s nímž prohrál všech šest vzájemných soubojů.

Alcaraz – Sinner 6:7, 1:6

Jannik Sinner porazil Carlose Alcaraze loni na trávě ve Wimbledonu a na antuce v Umagu a letos přidal i dvě výhry na betonech. Po březnovém obratu v Miami zvládl i semifinále v Pekingu, kde se dnes kvůli dešti hrálo pod zataženou střechou. 

Úvod zápasu přitom patřil Alcarazaovi. Jenže za stavu 2:0 nevyužil dva brejkboly, dvakrát neudržel výhodu brejku a v tie-breaku set ztratil.

Sinner pak nabyté sebevědomí přetavil v úspěch i ve druhé sadě. Začal brejkem, v prvních dvou gamech při svém servisu odvrátil všech pět brejkbolů a odskočil do vedení 3:1. Náskok už  nepustil a po téměř dvou hodinách boje zvítězil 7:6, 6:1. 

Dvaadvacetiletý Ital v osmém vzájemném souboji s o dva roky mladší Španělem poprvé neztratil ani set a připsal si jeho celkově 4. skalp. To se dosud žádnému jinému tenistovi nepovedlo. 

Sinner se díky postupu do finále posune v novém vydání světového žebříčku poprvé v kariéře na čtvrté místo. Vylepšením osobního maxima navíc vyrovná historické umístění krajana Adriana Panatty, který byl v roce 1976 jako dosud nejlepší Ital v pořadí ATP rovněž čtvrtý.

Zverev – Medveděv 4:6, 3:6

Daniil Medveděv porazil 6:4, 6:3 Alexandera Zvereva a ukončil jeho letošní neporazitelnost na asijském kontinentu. Vzájemnou bilanci s Němcem upravil na 10:7 ze svého pohledu a už poosmé v letošní sezoně postoupil do finále, posedmé na tvrdých površích. 

Sedmadvacetiletý Medveděv se pokusí ještě vylepšit už nyní rekordní sezonu, v níž získal pět trofejí. V Číně může získat 21. trofej z 21. různého turnaje. O pět let mladší Sinner bude usilovat o třetí letošní a celkově devátý turnajový triumf.

Sestřih zápasu Alexander Zverev – Daniil Medveděv
Livesport

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu