Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík v Pekingu na kvalifikaci nenavázal, v prvním kole prohrál ve dvou setech s Cerúndolem

Jakub Menšík v Pekingu skončil na raketě Francisca Cerúndola.
Jakub Menšík v Pekingu skončil na raketě Francisca Cerúndola.Profimedia
Jakub Menšík (19) při premiéře na turnaji ATP 500 v Pekingu na dvě třísetové výhry z kvalifikace nenavázal. Na úvod hlavní soutěže český teenager nestačil na 31. hráče světa Francisca Cerúndola (26) z Argentiny a prohrál 6:7, 1:6.

Cerúndolo – Menšík 7:6, 6:1

Jakub Menšík se po US Open, na kterém po obratu z 0:2 na sety nevyužil tři mečboly v následné pětisetové bitvě v boji o první grandslamové osmifinále, a nepříliš povedeném vystoupení v Davis Cupu, v němž včetně čtyřhry prohrál 4 z 5 zápasů, vrátil na individuální turnaje premiérou v Pekingu. Po dvou třísetových výhrách v kvalifikaci proti Francouzům Hugu Gastonovi a Arthuru Rinderknechovi ztroskotal v 1. kole hlavní soutěže. 

Devatenáctiletý rodák z Prostějova nestačil na bývalou světovou devatenáctku a aktuálně 31. hráče světa Francisca Cerúndola. S o sedm let starším Argentincem držel krok v prvním setu, ale nezvládl koncovku tie-breaku a prohrál 6:7, 1:6.

Statistiky zápasu Francisco Cerúndolo – Jakub Menšík
Statistiky zápasu Francisco Cerúndolo – Jakub MenšíkLivesport

Menšík v úvodním dějství dvakrát smazal manko brejku a měl dobře rozehranou zkrácenou hru. Vedl 4:3 a měl výhodu dvou servisů, jenže další čtyři míčky ztratil a jihoamerický soupeř začal dominovat. Český mladík sice měl ve druhé sadě v prvním a pátém gamu celkem čtyři brejkboly, ale ani jeden nevyužil a v závěru už morální sílu na obrat nenašel.

Menšík v zápase zaznamenal 39 nevynucených chyb a pouze 11 vítězných úderů. Nyní by se měl přesunout na Masters 1000 v Šanghaji.

Lehečka vyzve neoblíbeného Bautistu

V Pekingu zůstává z českých tenistů ještě Jiří Lehečka, který už ve čtvrtek porazil Pedra Martíneze. V sobotu ho čeká souboj s dalším Španělem Robertem Bautistou, s nímž před dvěma týdny prohrál v Davis Cupu a ve třech vzájemných duelech uhrál jediný set. Šestatřicetiletý Bautista v čínské metropoli odstartoval výhrou 6:3, 6:4 nad francouzským lucky loserem Arthurem Rinderknechem.

Mpetshi Perricard – Alcaraz 4:6, 4:6

Carlos Alcaraz po úspěšném vystoupení v Davis Cupu a Laver Cupu zvládl návrat na individuální turnaje, na nichž naposledy zaváhal ve druhém kole US Open proti Botici Van de Zandschulpovi. V Pekingu druhý nasazený Španěl odstartoval výhrou nad Francouzem Giovannim Mpetshim Perricardem, kterého porazil bez ztráty servisu 6:4, 6:4.

O čtvrtfinále si Alcaraz, jenž loni vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Jannikem Sinnerem, zahraje s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (H2H 4:1).

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz vyhrál bez ztráty podání
Livesport

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu