Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka si v Pekingu poradil s antukářem Martínezem, Sinner musel sáhnout po obratu

Jiří Lehečka při své premiéře v Pekingu porazil antukového specialistu Pedra Martíneze.
Jiří Lehečka při své premiéře v Pekingu porazil antukového specialistu Pedra Martíneze.Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Jiří Lehečka (22) dle očekávání úspěšně zahájil svůj debut na silně obsazené pětistovce v Pekingu. Ve svém premiérovém zápase v čínském hlavním městě porazil 7:6, 6:2 antukového specialistu Pedra Martíneze (27) a ve druhém kole narazí na dalšího španělského tenistu Roberta Bautistu, nebo lucky losera Arthura Rinderknecha. Zvládnutý vstup do turnaje má za sebou i světová jednička Jannik Sinner (23), obhájce titulu přehrál 4:6, 6:3, 6:1 trápícího se Nicoláse Jarryho (28).

Lehečka – Martínez 7:6, 6:2

Jiří Lehečka absolvuje v silné konkurenci na pětistovce v Pekingu svůj první turnaj po nezdarech ve skupinové fázi finálového turnaje Davis Cupu. Ve španělské Valencii nedokázal porazit Roberta Bautistu ani Arthura Filse.

Do premiérového vzájemného souboje s antukovým specialistou Pedrem Martínezem vstupoval jako jasný favorit. Aktéry sice dělí v žebříčku jen pět míst, nicméně český tenista je mimo nejpomalejší povrch podstatně kvalitnějším a úspěšnějším hráčem.

Rodák z Mladé Boleslavi začal brejkem a náskok si dlouho držel. Koncovku úvodního setu si však zkomplikoval, když v osmé hře nedotáhl vedení 40:15, přišel o servis a vzápětí nevyužil dva brejkboly. O pár minut později byl dva míčky od ztráty sady, kterou nakonec získal poměrem 7:4 v tie-breaku. Ve druhém dějství naopak žádné komplikace nepřipustil a vyhrál ho snadno.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Lehečka, jenž v lednu v Adelaide získal svůj premiérový titul z podniků ATP, musel po květnové skreči v semifinále na Masters v Madridu nastoupit na zhruba tříměsíční zdravotní pauzu způsobenou únavovou zlomeninou obratle. Na kurty se vrátil v polovině srpna a Peking je jeho teprve třetím individuálním turnajem po zranění.

Ve svém debutu na China Open bude pokračovat proti svému nedávnému přemožiteli Robertovi Bautistovi, nebo lucky loserovi Arthurovi Rinderknechovi, kterého ve finále kvalifikace porazil Jakub Menšík. Český teenager vstoupí do hlavní soutěže pátečním duelem s Franciscem Cerúndolem.

Sinner – Jarry 4:6, 6:3, 6:1

Jannik Sinner loni právě v Pekingu zahájil stále trvající životní období a je v posledních 12 měsících jasně nejlepším hráčem na tvrdých površích. Dokonce jako teprve čtvrtý po Matsovi Wilanderovi, Rogerovi Federerovi a Novakovi Djokovičovi ovládl v jedné sezoně oba hardové grandslamy.

Obhajobu triumfu v čínské metropoli odstartoval utkáním s Nicolásem Jarrym, který po senzačním květnovém finále na Masters v Římě vyhrál jen jeden duel. S trápícím se Chilanem měl nečekané potíže a musel souboj otáčet. Po prohrané úvodní sadě ale začal dominovat a v následujících dvou setech povolil soupeři dohromady čtyři gamy.

Sestřih zápasu

Obhájce titulu Sinner musel v Pekingu sáhnout po obratu.
Livesport

Aktuální lídr žebříčku upravil svou vynikající letošní bilanci na 56:5, konkrétně na tvrdých površích zvládl 36 z 38 utkání. Na všech 12 turnajích v probíhající sezoně postoupil minimálně do čtvrtfinále a očekává se, že tuto sérii natáhne v Pekingu. Jeho dalším protivníkem bude lucky loser Roman Safiullin, nebo zkušený veterán a trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka.

Další největší hvězdy vstup do silně obsazeného turnaje teprve čeká. V rámci pátečního programu půjdou do akce Carlos Alcaraz, loňský finalista Daniil Medveděv a Andrej Rubljov.

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu