Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka poprvé světovou jedničku neporazil, se Sinnerem nevyužil setboly a prohrál i potřetí

Jiří Lehečka v Pekingu skončil ve čtvrtfinále
Jiří Lehečka v Pekingu skončil ve čtvrtfináleČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Jiří Lehečka (22) ve čtvrtfinále turnaje ATP 500 v Pekingu nepřekvapil. Český tenista podlehl po nevyužití dvou setbolů 2:6, 6:7 obhájci titulu Janniku Sinnerovi (23), s nímž prohrál 0:2 na sety i třetí vzájemný duel, a nedočkal se prvního skalpu světové jedničky. Ital se v semifinále utká s Rusem Andrejem Rubljovem (26), nebo domácím outsiderem Yunchaokete Buem (22).

Sinner – Lehečka 6:2, 7:6

Jiří Lehečka dal při premiéře v Pekingu zapomenout na nepovedené vystoupení v Davis Cupu a také na třetím individuálním turnaji po únavové zloměnině zad porazil dva soupeře. Třetí výhru ale opět přidat nedokázal. Po výhrách nad Španěly Pedrem Martínezem a Robertem Bautistou byl nad jeho síly první hráč světa Jannik Sinner.

Dvaadvacetiletý Čech neuhrál set proti o pár měsíců staršímu Italovi před pěti lety na domácí antuce v Ostravě, letos na betonu v Indian Wells a nepovedlo se mu to ani v čínské metropoli. Byť k tomu měl poprvé velmi blízko, po hodině a půl prohrál 2:6, 6:7.

Sestřih zápasu

Jiří Lehečka nestačil na Jannika Sinnera
Livesport

V první sadě Lehečka přišel dvakrát o podání a když se na returnu nedostal ani jednou na shodu, stejně jako v předchozím kole prohrával 0:1 na sety. Tentokrát však vývoj otočit nedokázal, i když naději měl.

Ve druhém dějství se za stavu 5:5 dostal i díky třem dvojchybám Itala ke dvěma brejbolům a pětkrát na shodu, servis mu ovšem sebrat nedokázal. V tie-breaku pak měl dokonce dva setboly, ale ve výměně po svém druhém servisu poslal míček do pásky a podruhé nedokázal vrátit soupeřovo podání do kurtu. Sinner získal poslední čtyři míčky utkání a vyhnul se dalšímu třísetovému duelu.

Jiří Lehečka na Jannika Sinnera nestačil
Jiří Lehečka na Jannika Sinnera nestačilLivesport

Bilanci s hráči TOP 10 má Lehečka po dnešku 5:16, z toho 3:5 v této sezoně. Se světovou jedničkou hrál podruhé v kariéře, v lednu na United Cupu podlehl ve třech setech Novaku Djokovičovi.

Nyní se 37. hráč světa Lehečka přesune na Masters 1000 do Šanghaje, kde loni při svém debutu vypadl hned po úvodním vystoupení. Letos má v prvním kole opět volný los, do soutěže vstoupí soubojem proti Jaume Munarovi, nebo Hugu Gastonovi.

Sinner vyhrál 14. zápas v řadě

Sinner, který v těchto dnech čelí obnovení procesu kolem březnového pozitivního testu na doping, v pekingu navazuje na triumfy ze Cincinnati a na US Open. V čínské metropoli natáhl svou neporazitelnost na 14 utkání, v prvních dvou kolech zdolal ve třech setech Nicolase Jarryho a Romana Safiullina. 

Sinner loni právě v Pekingu zahájil stále trvající životní období a v posledních 12 měsících je jasně nejlepším hráčem na tvrdých površích. Dokonce jako teprve čtvrtý po Matsovi Wilanderovi, Rogerovi Federerovi a Novakovi Djokovičovi ovládl v jedné sezoně oba hardové grandslamy.

Třiadvacetiletý Ital upravil svou vynikající letošní bilanci na 58:5, z toho 38:2 na hardu. Na všech 13 turnajích v probíhající sezoně postoupil minimálně do čtvrtfinále a podesáté nechybí v semifinále. O 7. letošní finále, v němž prohrál naposledy loni na Turnaji mistrů, se utká s Rusem Andrejem Rubljovem, nebo domácím outsiderem Yunchaokete Bu.

O druhé místo ve finále se utkají Carlos Alcaraz a Daniil Medveděv.

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu