Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka napočtvrté zdolal Bautistu a v Pekingu se ve čtvrtfinále střetne se Sinnerem

Jiří Lehečka porazil v Pekingu Roberta Bautistu Aguta.
Jiří Lehečka porazil v Pekingu Roberta Bautistu Aguta.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Jiří Lehečka (22) na turnaji ATP 500 v Pekingu otočil zápas s Robertem Bautistou Agutem (36) a po vítězství 3:6, 6:2 a 6:2 postoupil do čtvrtfinále. Svého španělského rivala dokázal porazit vůbec poprvé z dosavadních čtyř vzájemných duelů. Lehečku čeká v neděli střet s nejlepším hráčem světa Jannikem Sinnerem (23).

Lehečka – Bautista 3:6, 6:2, 6:1 

Lehečka se Bautistovi postavil jen dva týdny po nepříjemné prohře v Davis Cupu a v první sadě to bylo z jeho strany velké trápení. Problém měl český tenista zejména při svém servisu, do prvního podání se trefil jen ve 42 % případů a Španěl i díky minimu vítězných míčů dokázal proměnit nabídnutou příležitost a ujal se vedení.

Od druhé sady se ale Lehečkova jistota zvedala a obrat se začal rodit v dlouhém třetím gamu, kde český tenista nejprve odvrátil pět brejkbolů, aby následně prolomil Bautistův servis a vzal osud zápasu do svých rukou. 

Statistika zápasu.
Statistika zápasu.Livesport / EnetPulse

Od té chvíle Španěl vyhrál jen dva gamy a Lehečka suverénním způsobem dotáhl zápas k postupu mezi nejlepších osm hráčů turnaje. Celkem v zápase nastřílel 12 es a v počtu vítězných úderů předčil Bautistu poměrem 26:10.

Sinner – Safjullin 3:6, 6:2, 6:3

Ve čtvrtfinále český tenista potká světovou jedničkou Itala Jannika Sinnera, který osmifinálový zápas s Rusem Romanem Safiullinem pro sebe získal ve třech setech.

Ani ve druhém zápase v Pekingu neměl Jannik Sinner jednoduchou práci. Stejně jako Nicolas Jarry v prvním kole, tak i Roman Safjullin v kole druhém vzali světové jedničce první sadu. Bylo to způsobeno především italovou nejistotou na servisu, první podání dokázal Sinner poslat do kurtu jen ve 40 % případů.

Statistika zápasu
Statistika zápasuLivesport / EnetPulse

Postupem hry ale získával dvojnásobný grandslamový vítěz stále více jistoty a zápas pomalu začal otáčet. Ve druhém dějství se Sinner téměř vyvaroval nevynucených chyb - vyrobil jen čtyři a skóre překlopil na svou stranu.

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu: Sinner – Safjullin 3:6, 6:2, 6:3
Livesport / ATP

Klíčové momenty přišly ve třetí hře třetí sady, kdy Ital čelil dvěma brejkbolům. Oba však dokázal odvrátit, navýšil své vedení na 3:0 a zápas dovedl k vítězství.

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu