Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz v Pekingu smetl Griekspoora za necelou hodinu hry a postoupil do čtvrtfinále

Alcaraz smetl Griekspoora a je ve čtvrtfinále.
Alcaraz smetl Griekspoora a je ve čtvrtfinále.WU HAO / EPA / Profimedia
Carlos Alcaraz (21) zvládl suverénně i druhý zápas po vítězství na Laver Cupu a rychlém přesunu do Číny. S Tallonem Griekspoorem (28) ztratil pouze tři hry a po výhře 6:1, 6:2 za necelou hodinu prolétl v Pekingu do čtvrtfinále. O obhájení loňského semifinále se utká s Karenem Chačanovem (28).

Griekspoor  –  Alcaraz 1:6, 2:6

Carlos Alcaraz minulý víkend v Berlíně pomohl na Laver Cupu rekordními osmi body týmu Evropy získat pohár ze slavné soutěže družstev. Pět dní poté už slavil první výhru na turnaji v Pekingu, kde v úvodním zápase přehrál francouzského servismana Giovanniho Mpetshiho Perricarda 6:4, 6:4. Španělský favorit nezaváhal ani v druhém zápase a po hladké výhře 6:1, 6:2 nad Nizozemcem Tallonem Griekspoorem postoupil do čtvrtfinále.

Alcaraz jasně dominoval už od začátku zápasu, získal prvních pět her a za necelou půl hodinu vyhrál první set. Ve druhé sadě získal od stavu 0:1 pět gamů v řadě, žádné komplikace na servisu nepřipustil a za necelou hodinu hry zápas ukončil. Za celý zápas nečelil ani jednomu brejkbolu a po prvním podání vyhrál všech 23 bodů. Španěl také dosáhl mety 200 vyhraných zápasů na okruhu.

Sestřih zápasu

Alcaraz prohrál jen tři hry.
Livesport

Španěl tak stejně jako minulý rok prošel bez ztráty setu do čtvrtfinále a jedna výhra ho dělí od zopakování loňského semifinále, kde prohrál s Jannikem Sinnerem. Na Itala může letos narazit až ve finále.

S Griekspoorem vylepšil vzájemnou bilanci na 5:1, jedinou prohru zaznamenal v prvním vzájemném střetnutí před třemi lety v hale v Montpellieru. Ve zbylých utkáních neztratil ani set.

O postup mezi kvarteto nejlepších se utká s Karenem Chačanovem. S ruským tenistou odehrál všechny tři vzájemné duely na antuce a pokaždé vyhrál bez ztráty setu, na tvrdém povrchu se utkají poprvé.

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu