Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz počtvrté v řadě přehrál Medveděva, o titul z Pekingu si zahraje se Sinnerem

Aktualizováno
Carlos Alcaraz vyhrál poosmé v řadě.
Carlos Alcaraz vyhrál poosmé v řadě.ANDRES MARTINEZ CASARES / EPA / Profimedia
Carlos Alcaraz (21) v Pekingu po roce složil semifinálový reparát. Daniila Medveděva (28) porazil 7:5, 6:3, letošní bilanci s hráči TOP 5 vylepšil na 7:1 a poprvé od olympiády postoupil do finále. O první titul od wimbledonského triumfu se španělský mladík utká s loňským přemožitelem a obhájcem titulu Jannikem Sinnerem (23), který zastavil domácího outsidera Yunchaokete Bua (22).

Medveděv – Alcaraz 5:7, 3:6

Carlos Alcaraz po triumfu v Wimbledonu a zisku stříbrné olympijské medaile zaznamenal dva individuální nezdary, když na Masters 1000 v Cincinnati nezvládl hned své úvodní vystoupení proti Gaëlu Monfilsovi a na US Open vypadl ve druhém kole s Boticem Van de Zandschulpem.

Nyní už je ale zpátky ve formě a ve dvouhře neprohrál osm zápasů v řadě. Poté, co Španělsku pomohl k postupu v Davis Cupu a Týmu Evropy k triumfu v Laver Cupu, se mu daří na podniku ATP 500 v Pekingu. Po Giovanni Mpetshi Perricardovi, Tallonu Griekspoorovi a Karenu Chačanovovi neztratil set ani s Daniilem Medveděvem.

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz si poradil s Daniilem Medveděvem
Livesport

Alcaraz v prvním setu dvakrát nepotvrdil brejk a prohrával 4:5.  Pak ale bleskově získal tři gamy a další potíže na servisu už řešit nemusel. Po necelé hodině apůl zvítězil 7:5, 6:3 a od loňského US Open vyhrál již čtvrtý vzájemný duel po sobě. Celkovou bilanci s o sedm let starším Rusem upravil na 6:2. 

Medveděv tak ani v Pekingu, kde před pěti lety triumfoval, neukončí rok a půl dlouhé čekání na titul. Naposledy se radoval loni na jaře na antukovém Masters 1000 v Římě.

Rozhovor s Carlosem Alcarazem
Livesport

Jednadvacetiletý Španěl Alcaraz letos vylepšil bilanci se soupeři z tOP 5 na 7:1. V Pekingu překonal loňský výsledek a popáté v sezoně postoupil do finále, v nichž má bilanci 16:5.

O titul si Alcaraz zahraje v odvetě za loňské semifinálové vyřazení s Jannikem Sinnerem, kterého od té doby dvakrát porazil a ve vzájemné bilanci vede 6:4. 

"Bude to těžký zápas. Známe se už velmi dobře, ale každé utkání je jiné, takže situace na kurtu bude nejspíš také jiná než v minulých dvou duelech," řekl Sinner s narážkou na dva letošní prohrané zápasy proti Alcarazovi v semifinále Indian Wells a Roland Garros.

Sinner – Yunchaokete Bu 6:3, 7:6

O titul se dosud utkali pouze jednou, před dvěma lety na antuce v Umagu, kde triumfoval Ital. "Zítra to bude hodně taktické, ale těším se na to," dodal Sinner, který v druhém semifinále potvrdil roli favorita proti domácímu Yunchaokete Buovi a vyhrál 6:3, 7:6.

Sinner, jenž v těchto dnech čelí obnovení procesu kolem březnového pozitivního testu na doping, v Pekingu navazuje na triumfy ze Cincinnati a na US Open. V čínské metropoli natáhl svou neporazitelnost na 15 utkání, v prvních dvou kolech zdolal ve třech setech Nicolase Jarryho a Romana Safiullina a ve čtvrtfinále zastavil Jiřího Lehečku.

Třiadvacetiletý Ital loni právě v Pekingu zahájil stále trvající životní období a v posledních 12 měsících je jasně nejlepším hráčem na tvrdých površích. Dokonce jako teprve čtvrtý po Matsi Wilanderovi, Rogeru Federerovi a Novaku Djokovičovi ovládl v jedné sezoně oba hardové grandslamy.

Sinner upravil svou vynikající letošní bilanci na 59:5, z toho 39:2 na hardu. Na všech 13 turnajích v probíhající sezoně postoupil minimálně do čtvrtfinále, desetkrát nechyběl v semifinále a posedmé je ve finále, v němž prohrál naposledy loni na Turnaji mistrů.

Výsledky turnaje ATP 500 v Pekingu