Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v Palermu překousla svalové zranění a po obratu postoupila do čtvrtfinále

Karolína Muchová v Palermu postoupila do čtvrtfinále.
Karolína Muchová v Palermu postoupila do čtvrtfinále.@LadiesOpenPA
Karolína Muchová (28) na první antukové akci od loňského Roland Garros přešla přes další kvalifikantku. Ve druhém kole podniku WTA 250 v Palermu česká tenistka překonala i potíže se stehenním svalem na pravé noze a po obratu proti Němce Nomě Nohaové Akugueové (20) postoupila na druhém ze tří turnajů po operaci zápěstí do čtvrtfinále. Pokud do něj nastoupí, vyzve v něm v pátek Astru Sharmaovou (28).

Nohaová Akugueová – Muchová 7:6, 2:6, 3:6

Muchová se na konci června vrátila na kurty po bezmála deseti měsících. Pauzu si vynutily problémy s pravým zápěstím, s nímž nakonec musela na operaci. Od té chvíle se představila na třech akcích a už podruhé ji znovu brzdí zdravotní potíže. 

Z Eastbourne po postupu do čtvrtfinále odstoupila kvůli bolestem operovaného zápěstí a podobný scénář se může opakovat tento týden v Palermu, kde ji v generálce na olympiádu trápí zranění pravého stehna.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce na Sicílii hraje na antuce poprvé od porážky ve finále loňského French Open a už v prvním zápase byla znát absence ostrého vytížení na nejpomalejším povrchu. S Polkou Katarzynu Kawaovou ztratila úvodní čtyři gamy a čelila třem setbolům, přesto dějství neprohrála a postoupila po skreči soupeřky za stavu 7:6 a 5:1.

Ve druhém kole s další kvalifikantkou Akugueovou si česká tenistka začátek pohlídala, jenže v úvodu nadvakrát nedokázala potvrdit brejk a v tie-breaku neuhrála ani jeden bod. 

Do druhého setu Muchová vstoupila prohraným servisem a navíc ji začaly v pohybu limitovat problémy se stehenním svalem. Přesto nastartovala obrat. Bolavou nohu si nechala zabandážovat, získala všechny čtyři hry na returnu a poprvé v sezoně šla do třetího setu.

V něm odskočila do vedení 4:2, jenže brejk nepotvrdila. Nicméně vzápětí prorazila servis dvacetileté Němky z chvostu druhé světové stovky znovu a následně zápas ukončila čistou hrou. Po 2 hodinách a 27 minutách boje zvítězila ve svém nejdelším utkání po návratu 6:7, 6:2, 6:3.

"Dlouho jsem nehrála, nemám zápasový rytmus a úderovou jistotu. Stále si potřebuju nacítit kurt," řekla Muchová v pozápasovém rozhovoru na kurtu. "Nemám tady žádná očekávání. Jdu od zápasu k zápasu a doufám, že jich tady odehraju co nejvíce," dodala.

Statistiky zápasu Akugueová – Muchová.
Statistiky zápasu Akugueová – Muchová.Livesport

Bývalá světová osmička Muchová, kterou během kariéry výrazně trápily také potíže se zády či břišními svaly, má před sebou den volna. V boji o první semifinále od loňského US Open by si měla zahrát v pátek proti Australance Sharmaové, která přešla přes krajanku Ajlu Tomljanovicovou po třísetové bitvě 6:4, 3:6 a 6:1.

Výsledky turnaje WTA 250 v Palermu