Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová se po více než roce vrátila na antuku, v Palermu vydřela postup přes Kawaovou

Muchová slaví postup. (archivní foto)
Muchová slaví postup. (archivní foto)Profimedia
Karolína Muchová (27) hraje v italském Palermu svůj teprve třetí turnaj po dlouhé zdravotní pauze. Ve svém prvním antukovém zápase po více než roce zdolala po likvidaci manka 0:4 a třech odvrácených setbolech kvalifikantku z konce druhé stovky žebříčku Katarzynu Kawaovou (31), která jí za stavu 6:7, 1:5 vzdala. O druhé letošní čtvrtfinále bude bývalá světová osmička usilovat proti další kvalifikantce Nomě Nohaové Akugueové (20).

Kawaová – Muchová 6:7, 1:5 / skreč

Karolína Muchová vstoupila na antukové dvorce poprvé od povedeného loňského antukového jara, během něhož zvládla 10 ze 13 duelů a probojovala se do finále grandslamového French Open. Zápasové manko na nejpomalejším povrchu bylo zpočátku velmi znatelné.

Kvalifikantku z konce druhé stovky žebříčku Katarzynu Kawaovou totiž pustila v Palermu, kde Češka plní roli nasazené dvojky, do vedení 4:0. Postupně se však začala zlepšovat, suverénně získala pět her v řadě a nepříznivý vývoj otočila. Set vyvrcholil velmi dramatickým tie-breakem, v němž Muchová několikrát přišla o náskok a musela likvidovat tři setboly.

Zkrácenou hru nakonec po dvojchybě Polky urvala 16:14 a po hodině a čtvrt šla do vedení. Ve druhém dějství už to měla česká favoritka snadné. Za zhruba půlhodinu si vypracovala náskok 5:1 a soupeřka jí poté zřejmě kvůli problémům s nohou vzdala.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bývalá světová osmička Muchová hraje svůj teprve třetí turnaj od loňského US Open. Po dlouhé pauze způsobené problémy s pravým zápěstím, které nakonec vyřešila operací, se na kurty vrátila během právě skončené travnaté části sezony. Na generálce v Eastbourne nenastoupila ke čtvrtfinále a ve Wimbledonu prohrála hned v prvním kole s Paulou Badosaovou.

V Palermu se připravuje na další z antukových vrcholů letošní sezony. A sice olympijský turnaj v Paříži, který se uskuteční v areálu Rolanda Garrose, kde se každoročně koná jeden z podniků velké čtyřky.

Také ve druhém utkání bude čelit soupeřce z kvalifikace. O postup do čtvrtfinále se popere s Nomou Nohaovou Akugueovou, s 20letou reprezentantkou Německa změří síly poprvé.

Výsledky turnaje WTA 250 v Palermu