Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Linda Fruhvirtová prohrála i s Dartovou. Po osmé porážce v řadě vypadne z elitní stovky

Linda Fruhvirtová po roce vypadne z TOP 100.
Linda Fruhvirtová po roce vypadne z TOP 100.Profimedia
Linda Fruhvirtová (18) neukončila své trápení ani na turnaji WTA 250 v japonské Ósace proti 161. hráčce světa Harrietě Dartové (27). Osmnáctiletá Češka v dohrávce prvního kola podlehla britské soupeřce 5:7, 7:5, 2:6, prohrála již 8. zápas v řadě a ve světovém žebříčku vypadne z elitní stovky.

Dartová – Fruhvirtová 7:5, 5:7, 6:2

Linda Fruhvirtová si poslední vítězství připsala 24. června v kvalifikaci turnaje WTA 250 na trávě v Eastbourne. Od té doby nedokázala porazit už osm soupeřek po sobě. 

Po neúspěšném US Open Series pokračuje na vlně nezdarů i na úvod asijského turné. Na podniku WTA 250 v japonské Ósace nasazená čtyřka nestačila v prvním kole na 161. hráčku světa Harrietu Dartovou a herní pohodu nenašla ani mezi slabší konkurencí.

Zápas byl rozehrán už v pondělí, kdy osmnáctiletá Češka v první sadě neudržela vedení 5:2 a po ztrátě pěti her v řadě ji nakonec prohrála. Také ve druhém dějství prohospodařila náskok tří gamů, přesto si po dvou a půl hodinách boje vynutila třetí set. 

Psychickou výhodu ale využít nemohla, neboť byl zápas přerušen. A úterní dohrávka se české teenagerce vůbec nepovedla. Rychle prohrála úvodní čtyři gamy a zpátky do hry se už nedostala. Za stavu 1:5 sice utekla ze dvou mečbolů, soupeřka ovšem následně duel ukončila čistou hrou při svém podání.

Sestřih zápasu Harriet Dartová – Linda Fruhvirtová
Livesport

Fruhvirtová tak již na 11. z posledních 12 turnajů od konce dubna vypadla hned v prvním kole, nebo v kvalifikaci. Tento týden přijde ve světovém žebříčku o 250 bodů za svůj dosud jediný triumf na okruhu WTA (Čennaí) a z 68. místa se o minimálně 45 příček propadne. Z TOP 100 vypadne přesně po roce.

Bývalá druhá nejlepší juniorka světa si v Japonsku zahraje ještě čtyřhru s Dianou Šnaiderovou. V dalších dvou týdnech je přihlášena na čínské podniky WTA 250 v Guangzhou a Ningbu.

S Ósakou se po úvodním vystoupení rozloučila také druhá nasazená Tatjana Mariaová. Šestatřicetiletá Němka podlehla po více než třech hodinách boje 6:2, 4:6, 6:7 Maďarce Panně Udvardyové, přestože ve třetím setu měla dva mečboly a v rozhodujícím tie-breaku vedla 5:1.

Výsledky turnaje WTA 250 v Ósace