Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková schytala kanára a prohrála s Bogdanovou i potřetí, v Ósace vypadla ve druhém kole

Marie Bouzková ani na třetí pokus nenašla recept na Anu Bogdanovou.
Marie Bouzková ani na třetí pokus nenašla recept na Anu Bogdanovou.Julian Avram / Icon Sportswire / Newscom / Profimedia
Marie Bouzková (26) si v Ósace své teprve čtvrté čtvrtfinále v probíhající sezoně nezahraje. Při premiéře na japonských turnajích vypadla ve druhém kole po porážce 0:6, 6:7 s kvalifikantkou Anou Bogdanovou (31), s níž prohrála i oba předchozí souboje ve dvou setech. Rumunku čeká ve čtvrtfinálové fázi utkání kvalifikantek se Suzan Lamensovou (25).

Bogdanová – Bouzková 6:0, 7:6

Marie Bouzková absolvovala v Ósace svůj první kariérní turnaj na japonské půdě. Do podniku série WTA 250 vstoupila vydřeným vítězstvím nad domácí nadějí Mojukou Učidžimaovou a coby nasazená čtyřka skončila již ve druhém kole na raketě neoblíbené soupeřky Any Bogdanové.

Rumunce, která to v žebříčku dotáhla na 39. místo, ale momentálně se nachází až na 111. příčce, podlehla stejně jako na US Open 2018 i ve Wimbledonu 2019 ve dvou setech.

Zatímco úvodní dějství trvalo 38 minut a Bouzková v něm nezískala ani jeden game, to následující bylo o skoro hodinu delší. Bouzková v něm třikrát stáhla manko brejku a v tie-breaku dvakrát vedla o minibrejk. Zkrácenou hru však nakonec prohrála 5:7 a po dvou hodinách opouštěla kurt jako poražená.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bouzková odehrála svou teprve druhou akci od půlky září, kdy kvůli nemoci nenastoupila ke čtvrtfinále na pětistovce v mexické Guadalajaře. V letošní nepříliš povedené sezoně zapsala jen tři čtvrtfinálové účasti, ty v Bogotě a Washingtonu dotáhla až do finále.

V Ósace měla pokračovat ve čtyřhře. S Kolumbijkou Camilou Osoriovou však z turnaje odstoupily a ke čtvrtfinále nenastoupily.

Bogdanová začínala už v kvalifikaci a i čtvrtý duel zvládla ve dvou setech. Na úvod hlavní soutěže smetla bývalou světovou devítku Veroniku Kuděrmetovovou, s níž Bouzková prohrála před týdnem ve Wuhanu. Rumunka si o své třetí letošní čtvrtfinále zahraje v premiérovém vzájemném souboji s kvalifikantkou Suzan Lamensovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Ósace