Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková urvala výhru v osmifinále olympiády, Svitolinovou udolala po téměř třech hodinách

Barbora Krejčíková zvládla v Paříži další tuhou bitvu.
Barbora Krejčíková zvládla v Paříži další tuhou bitvu.AFP
Barbora Krejčíková (28) je ve dvouhrách letošního olympijského turnaje na pařížské antuce poslední českou nadějí. Úřadující wimbledonská šampionka v osmifinále po téměř třech hodinách boje přetlačila 7:6, 2:6, 6:4 Elinu Svitolinovou (29), přestože ve všech třech setech prohrávala o brejk. O možnost zabojovat minimálně o bronzovou medaili a zároveň postup do semifinále se česká jednička popere se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou (29).

Svitolinová – Krejčíková 6:7, 6:2, 4:6

Barbora Krejčíková je po úterních nezdarech Tomáše Macháče a Jakuba Menšíka poslední českou nadějí ve dvouhrách letošního olympijského turnaje. Úřadující wimbledonská šampionka dál táhne český prapor a svou aktuální neporazitelnost protáhla už na 10 zápasů. Již podruhé však koketovala s vyřazením, v úvodním kole udolala v tie-breaku rozhodující sady Saru Sorribesovou a téměř tři hodiny bojovala i s Elinou Svitolinovou.

Proti bronzové medailistce z posledních her v Tokiu se ukázal jako velmi důležitý hned úvodní set. Krejčíková v něm byla dvakrát jediný míček od manka dvou brejků, ale náskok Ukrajinky postupně zlikvidovala a dějství získala poměrem 7:5 v tie-breaku. Ve druhé sadě naopak uhrála jen dva gamy a na začátku té rozhodující to s jejími šancemi nevypadalo vůbec dobře.

Brněnská rodačka se totiž v závěrečném klání opět dostala do stavu, kdy byla jeden míček od deficitu dvou brejků. Také tentokrát však nepříznivé skóre dohnala a v deváté hře měla možnost utkání dopodávat. To se jí sice nepovedlo, nicméně závěrečný game zvládla mnohem lépe než Svitolinová a sebrala jí čistou hrou servis.

Ještě před pár týdny bylo nemyslitelné, že by Krejčíková zaznamenala tak dlouhou šňůru výher a zvládala takto psychicky i fyzicky náročné bitvy. Během antukového jara se vrátila po dvouměsíční zdravotní pauze a prohrála na nejpomalejším povrchu všechny čtyři zápasy.

Po dvou zvládnutých těsných duelech ve Wimbledonu se však rozjela. Bývalá šampionka French Open získala na londýnském pažitu svůj druhý grandslamový titul ve dvouhře a teď prožívá své nejlepší olympijské hry v singlu. Dosud se pod pěti kruhy představila jen před třemi roky v Tokiu a vypadla v osmifinále s pozdější šampionkou Belindou Bencicovou.

Ve čtvrtfinále bude mít rozhodně hratelnou soupeřku. Čeká ji totiž premiérový vzájemný souboj s outsiderkou Annou Karolínou Schmiedlovou a vítězství by znamenalo nejen postup do semifinále, ale i jistotu bojů o cenné kovy.

Schmiedlová prožívá na olympiádě v Paříži jeden ze svých nejlepších turnajů v kariéře. Slovenská tenistka si v osmifinále vyšlápla 7:5, 3:6, 7:5 na finalistku posledních dvou grandslamů a světovou pětku Jasmine Paoliniovou.

Výsledky dvouhry žen na olympiádě v Paříži