Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková dál táhne český prapor ve dvouhře žen, po skalpu Wang je v osmifinále olympiády

Barbora Krejčíková je poslední českou nadějí ve dvouhře žen.
Barbora Krejčíková je poslední českou nadějí ve dvouhře žen.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) je po skončení prvního kola ženské dvouhry olympijského turnaje na pařížské antuce jedinou českou nadějí a roli favoritky potvrdila i ve druhém zápase. Úřadující wimbledonská šampionka si poradila 6:3, 6:2 s Xinyu Wang (22) z Číny a vyrovnala své singlové maximum pod pěti kruhy. O postup do čtvrtfinále bude bojovat proti Elině Svitolinové (29).

Xinyu Wang – Krejčíková 3:6, 2:6

Dvouhry žen na olympijském turnaji se zúčastnily čtyři české tenistky a Barbora Krejčíková je poslední nadějí. Aktuální česká jednička a světová desítka si v areálu Rolanda Garrose, kde po triumfu na French Open 2021 prohrála na antukovém majoru vždy v prvním kole, poradila i s druhou outsiderkou.

Zatímco proti Saře Sorribesové v úvodním kole si musela téměř každý bod poctivě vydřít a Španělku zdolala až v tie-breaku rozhodujícího setu, Xinyu Wang dle očekávání mnohem více pomáhala nevynucenými chybami. Krejčíková si v prvním dějství vypracovala náskok 5:1, set sice nezavřela na podání, nicméně povedlo se jí to na returnu.

Do druhé sady vstoupila prohraným servisem, ale manko ihned zlikvidovala a postupně si proti Číňance zase vybudovala převahu. V utkání potvrdila své aktuální velmi vysoké sebevědomí, které nabyla senzačním prvenstvím ve Wimbledonu. Excelovala totiž na brejkbolech, když odvrátila sedm z devíti hrozeb a proměnila šest z osmi šancí.

"Jsem ráda, že to bylo dneska kratší, ale určitě to nebylo jednodušší. Ten zápas byl také náročný, bylo tam hodně klíčových bodů, kde se to lámalo a které jsem uhrála. Jsem ráda, že se to zlomilo ke mně a že jsem si vybudovala vždycky v setech náskok," řekla Krejčíková novinářům.

Krejčíková sbírá na probíhající olympiádě svá první letošní vítězství na nejpomalejším povrchu. Během nedávného antukového jara se vrátila po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním zad a těžkou chřipkou a prohrála všechny čtyři zápasy.

Postupem do osmifinále vyrovnala své singlové maximum na olympijských hrách. Při debutu v Tokiu 2021, kde získala s Kateřinou Siniakovou zlato ve čtyřhře, narazila v této fázi na pozdější šampionku Belindu Bencicovou. V Paříži se o čtvrtfinálovou účast utká s bronzovou medailistkou z Tokia Elinou Svitolinovou.

Ve dvouhře žen je Krejčíková poslední českou zástupkyní, avšak v singlu mužů má Česko stále dvě naděje. V úterý nastoupí Tomáš Macháč proti obhájci zlata Alexanderovi Zverevovi a debutant Jakub Menšík vyzve Tommyho Paula.

Výsledky dvouhry žen na olympiádě v Paříži