Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec singlovým nadějím. Krejčíková na OH prohrála čtvrtfinále se Slovenkou Schmiedlovou

Barbora Krejčíková medaili v singlové soutěži nezíská.
Barbora Krejčíková medaili v singlové soutěži nezíská.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) byla poslední českou nadějí v singlových soutěžích na probíhajícím olympijském turnaji na pařížské antuce. Úřadující wimbledonská šampionka neměla dostatek sil na obrat a ve čtvrtfinále nepotvrdila roli favoritky proti Anně Karolíně Schmiedlové (29), s níž prohrála 4:6, 2:6. Jistotu bojů o cenné kovy má tak slovenská tenistka, která v semifinále narazí na Donnu Vekičovou (28).

Krejčíková – Schmiedlová 4:6, 2:6

Barbora Krejčíková vstupovala do čtvrtfinálového utkání s Annou Karolínou Schmiedlovou jako favoritka, ovšem po velmi náročném úterním programu. V osmifinále udolala po téměř třech hodinách Elinu Svitolinovou a večer musela hrát první kolo deblové soutěže po boku Kateřiny Siniakové.

Také Slovenka se v úterním vedru rvala o postup skoro tři hodiny a bylo jasné, že úvodní set bude pro tento souboj klíčový. Krejčíková v něm zlikvidovala manko 1:4, ale v posledních dvou gamech kupila nevynucené chyby a set zakončila dvojchybou.

Do druhé sady sice vstoupila česká favoritka vedením 2:0, jenže pak jí začaly viditelně docházet síly. O náskok celkem rychle přišla, a přestože se snažila bojovat, už nedokázala uhrát ani jeden game.

Krejčíková před pár týdny ve Wimbledonu navázala na loňský triumf Markéty Vondroušové a získala druhý grandslamový vavřín ve dvouhře. Na olympijských hrách ale svou krajanku, která v Tokiu 2021 urvala stříbrnou medaili, zatím nenapodobí. Nyní musí sebrat veškeré zbytky sil pro deblovou soutěž.

Se Siniakovou se totiž řadí mezi favorizované páry, navíc spolu obhajují zlato z Tokia. Utkání druhého kola s japonskou dvojici Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová absolvují ještě ve středu v odpoledních či večerních hodinách.

Schmiedlová je rozhodně překvapivou semifinalistkou a skalpem Krejčíkové navázala na vydřené vítězství nad finalistkou posledních dvou grandslamů a další členkou TOP 10 žebříčku Jasmine Paoliniovou. Slovenka to sice dotáhla v žebříčku až na 26. místo, nicméně v posledních letech na sebe až doteď nijak výrazněji neupozornila.

V semifinále, které zajišťuje boj minimálně o bronzovou medaili, bude čelit Donně Vekičové. Chorvatka navzdory mečbolům dvakrát nedopodávala čtvrtfinálovou bitvu s Martou Kosťukovou a v tie-breaku odvracela mečbol. Ukrajinku nakonec přetlačila po třech hodinách 6:4, 2:6, 7:6.

Výsledky dvouhry žen na olympiádě v Paříži