Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová s Noskovou si vyšláply na jedničky, Krejčíková se Siniakovou pokračují v obhajobě

Aktualizováno
Linda Nosková s Karolínou Muchová se staly překvapivými čtvrtfinalistkami ženského debla.
Linda Nosková s Karolínou Muchová se staly překvapivými čtvrtfinalistkami ženského debla.AFP
Karolína Muchová (27) a Linda Nosková (19) se staly překvapivými čtvrtfinalistkami ženského debla na olympiádě v Paříži. Česká dvojice si v osmifinále vyšlápla po setech 2:6, 6:4, 10:5 na nejvýše nasazený pár Coco Gauffová, Jessica Pegulaová ze Spojených států. Postup mezi osmičku nejlepších si zajistily také zlaté medailistky z Tokia 2021 Barbora Krejčíková (28) s Kateřinou Siniakovou (28).

Aojamaová/Šibaharaová – Krejčíková/Siniaková 5:7, 4:6

Barbora Krejčíková odpoledne absolvovala čtvrtfinálové utkání dvouhry, v němž prohrála s Annou Karolínou Schmiedlovou, a ve druhém setu očividně postrádala síly. Pro deblové utkání jich ale měla dost a s Kateřinou Siniakovou postoupily do čtvrtfinále a pokračují v obhajobě zlata z Tokia 2021.

Proti Japonkám Šúko Aojamaové a Eně Šibaharaové v první sadě dvakrát nepotvrdily brejk a získaly ji až po 51 minutách. Druhé dějství už bylo snadnější, české favoritky si bez větších problémů hájily servis a brejkem v sedmém gamu rozhodly.

Krejčíková se Siniakovou jsou jedním z nejúspěšnějších párů historie, na konci loňské sezony však na podnět Siniakové ukončily dlouhou a velmi povedenou spolupráci. Siniaková letos dvakrát triumfovala na grandslamech s různými partnerkami a rozšířila sbírku trofejí z majorů na devět kousků.

Na pařížské antuce jsou po vypadnutí Gauffové s Pegulaovou největšími favoritkami na zisk nejcennějšího kovu. Před cestou do francouzské metropole spojily síly na domácím Livesport Prague Open a snadno si došly pro titul. Ve čtvrtfinále nastoupí proti ruským kometám Miře Andrejevové a Dianě Šnajderové.

Gauffová/Pegulaová – Muchová/Nosková 6:2, 4:6, 5:10

Karolína Muchová i Linda Nosková na olympijských hrách debutují a obě skončily v singlové soutěži hned v prvním kole. Nezdar ve své silnější disciplíně si ovšem bohatě kompenzují při prvním společném vystoupení ve čtyřhře. Češky musely i druhý zápas otáčet, po skalpu Rusek Jekatěriny Alexandrovové a Jeleny Vesninové si vyšláply na nejvýše nasazený pár Coco Gauffová, Jessica Pegulaová.

V úvodu duelu to vypadalo na hladkou porážku, Muchová s Noskovou totiž v prvním dějství třikrát ztratily servis a získaly jen dva gamy. Od začátku druhé sady však byly podobně jako jejich krajané Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem proti favoritům jasně lepší.

Utkání za stavu 5:4 ve druhém setu přerušila zhruba na 45 minut dešťová přeháňka. Češky předtím napoprvé toto dějství nedopodávaly, ale během pauzy se mohly uklidnit a na druhý pokus to zvládly suverénně. Proti Američankám měly jasně navrch také v super tie-breaku, v němž excelovala hlavně Nosková, nejmladší z hráček na kurtu.

Jediný krok dělí Muchovou a Noskovou od možnosti zahrát si minimálně o bronzové medaile. Ve čtvrtfinále se české duo utká s dvojicí Su-Wei Hsieh, Chia-Yi Tsao. Tchajwanky postoupily bez boje pod ostoupení Ukrajinek Marty Kosťukové a Dajany Jastremské.

Gauffová s Pegulaovou nebudou s letošní olympiádou spokojené. Ani jedna z Američanek se v singlu nedostala do čtvrtfinále a ve hře už je jen Gauffová v mixu s Taylorem Fritzem.

Výsledky ženské čtyřhry na olympiádě v Paříži