Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová s Noskovou půjdou do boje o bronz, v semifinále OH nestačily na italské favoritky

Muchová s Noskovou na finály nedosáhly.
Muchová s Noskovou na finály nedosáhly.AFP
Karolína Muchová (27) s Lindou Noskovou (19) si medaili na olympijských hrách v Paříži zatím nezajistily. České duo podlehlo v semifinále 3:6, 2:6 favorizovaným Saře Erraniové (37) a Jasmine Paoliniové (28) a budou bojovat proti Cristině Bucsaové a Saře Sorribesové o bronz. Italky se ve finále utkají s Mirrou Andrejevovou a Dianou Šnajderovou.

Muchová, Nosková –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Erraniová, Paoliniová 3:6, 2:6

Karolína Muchová s Lindou Noskovou hrají na olympiádě první společný turnaj ve čtyřhře, navíc obě na hrách pod pěti kruhy debutují. Ve všech třech předchozích zápasech zlikvidovaly manko setu a zvítězily v super tie-breaku, navíc vyřadily nasazené jedničky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou.

Proti vynikající a zkušené deblistce Saře Erraniové a Jasmine Paoliniové, která hrála singlové finále na posledních dvou grandslamech, další obrat nepředvedly. Dokonce se k němu ani nenadechly.

Češky nedokázaly odvrátit ani jednu ze tří brejkbolových hrozeb a k prvním vlastním šancím se propracovaly až v závěrečném gamu utkání. Italky však sérii tří brejkbolů odvrátily a vzápětí proměnily hned první mečbol.

České duo si postupem do semifinále zajistilo boje o cenné kovy. Ten zlatý a stříbrný to sice nebude, nicméně bronzový stále mohou získat. Jejich posledními soupeřkami budou Cristina Bucsaová se Sarou Sorribesovou.

Španělky schytaly ve druhém semifinále výprask 1:6, 2:6 od Rusek Mirry Andrejevové a Diany Šnajderové, které ve čtvrtfinále vyřadily zlaté medailistky z Tokia 2021 Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou.

O bronz budou usilovat také Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem v mužské čtyřhře. Jistotu první medaile z letošní olympiády má Česko díky Macháčovi a Siniakové, kteří odehrají v pátek večer finále mixu.

Výsledky ženské čtyřhry na olympiádě v Paříži